Mikuláš Černák sa priznal k 14 vraždám (aktualizácia)
11 | 08 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Niekdajšia pravá ruka Mikuláša Černáka Miloš Kaštan priznal svoj podiel viny na šiestich starších skutkoch aj vraždách z 90. rokov.


Okresný súd v Banskej Bystrici schválil v utorok dohodu o vine a treste, ktorú bývalý bos banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák uzatvoril na Okresnej prokuratúre v Martine koncom vlaňajšieho roka. Na základe nej sa priznal k 16 starším skutkom, z toho 14 vraždám. Od uloženia trestu sa upustilo, keďže si odpykáva doživotný trest odňatia slobody s možnosťou podmienečného prepustenia.

Okresný súd v Banskej Bystrici schválil v utorok aj dohodu o vine a treste, ktorú Miloš Kaštan, niekdajšia pravá ruka Mikuláša Černáka, uzatvoril na Okresnej prokuratúre v Martine koncom vlaňajšieho roka. Priznal svoj podiel viny na šiestich starších skutkoch aj vraždách z 90. rokov. Odpyká si súhrnný nepodmienečný trest 20 rokov a jeden mesiac.

Špiónsky škandál či český scenár. Ruské médiá informujú o vyhostení diplomatov zo SR
Moskva údajne chystá reakciu. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | SITA


Aktualizované 11.8. o 14.26. hod:

"Hanbím sa za skutky, ktoré som spáchal. Poškodeným sa ospravedlňujem," uviedol z väzenia v Leopoldove prostredníctvom obrazovky Černák.

"Ospravedlňujem sa poškodeným a širokej verejnosti, je mi ľúto, čoho som sa v minulosti dopustil," povedal Kaštan, ktorého preradili do väzenia s najvyšším stupňom stráženia.

Ako zhrnul prokurátor OP v Martine Martin Kováč, súd odsúdil Černáka pre 16 skutkových konaní právne kvalifikovaných v 14 prípadoch ako trestný čin vraždy a v dvoch ako trestný čin všeobecného ohrozenia. Tohto konania sa dopustil v štádiu prípravy a v štádiu pokusu.

"Čo sa týka Miloša K., ten bol súdom odsúdený pre šesť skutkových konaní, v piatich prípadoch kvalifikovaných ako trestné činy vraždy a v jednom ako trestný čin všeobecného ohrozenia. Jedného konania sa dopustil v štádiu pokusu," potvrdil Kováč.

Nevydarený pokus sa týka Petra Steinhübela, prezývaného Žaluď, ktorého Černák a Kaštan chceli zlikvidovať za pomoci nástražného výbušného systému umiestneného pod jeho autom. K výbuchu došlo skôr, než k nemu Steinhübel prišiel.

Pozrite sa, ako si zápasník Attila Végh užíva rolu otca!
MMA zápasník, šampión a premožiteľ Karlosa Vémolu (35). Tak je verejnosti známy Attila Végh (34). V súkromí je ale skromným drsňákom a hrdým otcom. Tým sa stal tento rok v januári, keď jeho žena Natália priviedla na svet prvorodeného syna, ktorý... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Timotej Dudka