Posty riaditeľov úradov práce obsadzuje Sme rodina straníckymi funkcionármi, tvrdí PS
22 | 07 | 2020 I SITA

V týchto dňoch končí 26 zo 46 riaditeľov úradov práce po celom Slovensku.


Hnutie Sme rodina podľa strany Progresívne Slovensko dosadzuje svojich straníckych funkcionárov a blízkych spolupracovníkov na miesta šéfov úradov práce. "Podľa medializovaných informácií v týchto dňoch končí 26 zo 46 riaditeľov po celom Slovensku, ďalší ich majú nasledovať čoskoro," uvádza sa v tlačovej správe mimoparlamentnej strany.

Minister práce Milan Krajniak pritom podľa progresívcov ešte v máji vyhlásil, že vláda neplánuje plošné odvolávanie riaditeľov na úradoch práce. "V skutočnosti dochádza k plošnému odvolávaniu a menovaniu riaditeľov, a to na len základe politickej príslušnosti a opäť bez otvorených a transparentných výberových konaní, ktoré by garantovali výber kvalifikovaných odborníkov," tvrdí člen predsedníctva strany Progresívne Slovensko Branislav Vančo.

Kollár si stále nevie spomenúť, akú sumu dostal od cyperskej schránkovej firmy
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) si podľa vlastných slov naďalej nedokáže spomenúť na sumy obchodných transakcií medzi ním a cyperskou schránkovou firmou STROOTON Ltd. Otázne teda zostáva, koľko z oficiálnych 250 miliónov slovenských... Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Novými riaditeľmi úradov práce sa podľa Progresívneho Slovenska aj za tejto vlády stávajú politickí nominanti, ktorí s agendou úradov práce nemajú žiadne skúsenosti a nespĺňajú ani ďalšie predpoklady na výkon takejto funkcie.

"Sú nimi napríklad okresní alebo krajskí predsedovia Sme rodina (v Banskej Bystrici alebo v Lučenci), podnikateľ a neúspešný kandidát na poslanca za Sme rodina (v Košiciach) alebo odborník Sme rodina na poľnohospodársku výrobu (v Prievidzi)“, dodáva Vančo.

Vláda pritom podľa neho vo svojom programovom vyhlásení sľúbila, že zabezpečí profesionálnu a transparentnú štátnu správu, a to aj prostredníctvom spravodlivých, transparentných a na pravidlách založených postupoch. "Vláda však po fiasku s netrasparentnými politickými nomináciami na prednostov okresných opätovne porušuje svoje sľuby, ktoré zostávajú zase len na papieri," tvrdí Progresívne Slovensko.

Koalícia si podľa Borisa Kollára túto vládu rozbiť nedá
Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) zvolá schôdzu parlamentu, na ktorej bude premiér Igor Matovič (OĽaNO) čeliť návrhu na vyslovenie nedôvery, s vysokou pravdepodobnosťou ešte tento týždeň. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | SITA