Okresný snem strany Za ľudí v Žiline vyzval Šeligu,aby kandidoval za predsedu
18 | 07 | 2020 I TASR

Okresný snem koaličnej strany Za ľudí v Žiline vyzval podpredsedu strany a podpredsedu Národnej rady SR Juraja Šeligu, aby kandidoval na lídra strany. Vyplynulo to z prijatého uznesenia z piatka (17. 7.), o ktorom TASR informoval okresný predseda Za ľudí v Žiline Juraj Jankovič.


"Uznesením sme vyzvali podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu, aby na augustovom sneme našej strany kandidoval za predsedu. Myslíme si, že je vhodným kandidátom na to, aby v strane vnikol nový elán a smerovanie do ďalších rokov," uviedol Jankovič. Šeliga, ktorý bol na sneme aj osobne prítomný, poďakoval členom strany za dôveru s tým, že svoje rozhodnutie kandidovať oznámi počas budúceho týždňa.

Počas snemu mali padnúť aj kritické pohľady na komunikáciu strany a jej volebný výsledok, avšak členovia vyjadrili túžbu budovať "stredovú stranu s jasným antipopulistickým odkazom".

Celoštátny snem Za ľudí sa bude konať 8. augusta. Líder strany a exprezident Andrej Kiska oznámil, že kandidovať na predsedu opätovne už nebude. V ďalšej kandidatúre podporuje podpredsedníčku strany a ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniku Remišovú, ktorá už svoju oficiálnu kandidatúru oznámila.

Novým riaditeľom Slovenského vodohospodárskeho podniku sa stal Róbert Hok
Novým riaditeľom Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) sa stal Róbert Hok. Ministerstvo životného prostredia o tom informuje na svojej webovej stránke. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | TASR