Bývalý Trumpov poradca tvrdí, že ľudia budú „šokovaní“ pri odhaleniach z Wu-chanu
13 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Steve Bannon, bývalý poradca Donalda Trumpa, tvrdí, že sa čínski „vírusoví experti“ dostali na Západ a teraz spolupracujú so spravodajskými agentúrami,informuje portál RT.


Kontroverzné obvinenia Bannon prehlásil v exkluzívnom rozhovore s portálom Daily Mail. Popísal prepuknutie choroby vo Wu-chane ako „biologický Černobyľ“ a ukázal prstom na tajné laboratórium mesta ako zdroj vírusu.

Toto zariadenie bolo „hrozne riadené a strašne zle spravované,“ vyhlásil bývalý Trumpov poradca a dodal, že „pre vírusy nie je ťažké dostať sa von.“

"Viem, že niektorí defektori tu spolupracujú s FBI, aby sa pokúsili upliesť to, čo sa stalo," povedal s odkazom na inštitút Wu-chan.

V regióne Noriľska opäť uniklo 45 ton ropného produktu
V ruskom arktickom priemyselnom regióne Noriľsk došlo k ďalšej ekologickej havárii, konkrétne úniku takmer 45 ton leteckého paliva z potrubia. Oznámila to v nedeľu ťažobná spoločnosť Nornickel. Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Títo deflátori zatiaľ mlčia, ale keď vyjdú na verejnosť, „ľudia budú šokovaní,“ dodal Bannon. Navrhol tiež, že keďže zariadenie Wuhan bolo postavené s „francúzskou pomocou“, malo tam byť zrejme nainštalované nejaké sledovacie zariadenie.

Bývalý Trumpov poradca ďalej dospel k záveru, že vedci v laboratóriu mohli vykonávať experimenty, na ktoré „neboli úplne oprávnení“ alebo nevedeli, čo robia.

Bannon tiež zahral na obvyklú americkú strunu, pokiaľ ide o údajné čínske „zakrytie“ vírusu, a trvá na tom, že Peking úmyselne zadržal správy o vypuknutí choroby, ktorá údajne začala koncom roka 2019.

Začiatkom tohto týždňa WHO vyslala do Wu-chanu tím expertov, aby sa pokúsili nájsť zdroj choroby. Tím sa však sústredí iba na „zoonotický zdroj“ koronavírusu a nebude skúmať obvinenia z ľudskej stránky - a to vyvolalo ešte väčšiu kritiku organizácie.

Za zostrelenie ukrajinského lietadla v Iráne môže "chybné nastavenie radaru"
Irán v nedeľu oznámil, že dôvodom zostrelenia ukrajinského dopravného lietadla, ku ktorému došlo v januári pri Teheráne, bolo chybné nastavenie radaru protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR