Vodca ultrapravicových milícií Three Percenters predpovedá koniec Ameriky do roku 2021 a varuje pred novou občianskou vojnou
05 | 07 | 2020 I Timotej Dudka
S príchodom amerického volebného obdobia sa ozbrojené sily The Three Percenters pripravujú na protidemokratické povstanie. Skupina bola obvinená z neonacizmu, ale jeden z jej vodcov sa obhájil tým, že iba chráni vôľu ľudu, informuje portál RT.


„Práve teraz dochádza k prevratu, existuje kolektívne úsilie o zvrhnutie nášho spôsobu života, ako ho poznáme - ľudia si začínajú uvedomovať, že nejde o konšpiračnú teóriu. Ak sa spolu nezjednotíme, do roku 2021 budeme žiť v postamerickom svete.“

To je pohľad Chrisa Hilla, veliaceho dôstojníka gruzínskej milície bezpečnostných síl The Three Percenters (štylizované aj ako 3%ers). Ide o ústavné milície rozmiestnené po celých USA, ktoré sa zasadzujú za vlastnícke práva strelných zbraní a odpor voči účasti federálnej vlády USA. Ich meno pochádza zo sporných tvrdení, že iba tri percentá amerických kolonistov počas americkej revolúcie vzali proti Britskému kráľovstvu zbrane do rúk.

Stručná história Antify III
Ďalší diel o histórii skupiny Antifa, ktorú priniesla stánka gatestoneinstitute.org. Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Podľa nich sa členstvo v posledných mesiacoch prudko zvýšilo o 150%, pričom je 50 až 100 žiadateľov denne podnietených nedávnymi nepokojmi v Spojených štátoch či sľubom kandidáta Joe Bidena, podľa ktorého sa postaví za moslimské komunity, ak vyhrá prezidentské voľby.

Hill, známy tiež ako General Bloodagent, vyhlásil: „Je to tak, ako povedali naši Otcovia zakladatelia. Veríme, že by sme sa mali spojiť a spoločne zdielať naše ruky a rady vždy, keď čelíme kríze. Obhajujeme a hájime naše ciele a presvedčenie, pokiaľ ide o náš spôsob života a našu ústavu oddelenú od všetkých nepriateľov zahraničných i domácich.“

Skupina, ktorej členovia sú len zriedka videní na verejnosti bez vojenských uniforiem a strelných zbraní, vidí svoju úlohu v ochrane ľudí, čo im umožňuje povstať a prevziať kontrolu. Pätinu svojho času venujú politickému aktivizmu a zvyšok ich každodenným rutinám vrátane lovu, vojenskému výcviku, záchrane a prvej pomoci.

Trump skritizoval snahu demonštrantov o vymazanie vlastných dejín
Americký prezident Donald Trump v predvečer Dňa nezávislosti adresoval pod pamätníkom štvorice bývalých prezidentov USA Mount Rushmore v Južnej Dakote priamu výzvu búriacim sa belošským voličom. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Sú presvedčení, že sa za žiadnu cenu nemôžu prispôsobiť modernej Amerike a jej súčasným okolnostiam. Tento pocit len ​​zhoršuje proti-policajné hnutie Defund the Police či záväzok Demokratickej strany reformovať policajné sily.

Hill, bývalý námorník, pri rozhovore s agentúrou RT vysvetlil: „Ako sa zbavíte milície v Spojených štátoch? Urobíte ich zbytočnými a časom zmiznú.“

„Teraz vidíme, že Zakladajúci otcovia mali pravdu, to je niečo, čo by sme nikdy nemali nechať vyhorieť.“

„Kedykoľvek budeme kdekoľvek Boh uzná za vhodné. Každý deň môžeme osloviť iného amerického občana a povedať: „Ste za komunizmus a anarchizmus? Máme právo to odraziť.““

Stručná história Antify II
Americká Antifa Pokračovanie "Stručnej histórie skupiny Antifa" priniesla stánka gatestoneinstitute.org. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Mário Martinka

Reč neonacizmu

Skupina je evidentne na úplnom kraji pravicového politického krídla. V médiách sa často javia ako rasisti a neonacisti. Napríklad v článku New York Times sa o nich písalo: „Ich Amerika je taká, v ktorej sa kresťanstvo vyučuje na školách, potraty sú nezákonné a prisťahovalci pochádzajú iba z Európy.“

3%ers boli minulosti obvinení z „terorizovania“ okresných úradníkov v strednom Gruzínsku počas zasadnutia s cieľom postaviť novú mešitu pre moslimov a poskytnúť Islamskému štátu nové útočisko, čo Hill razantne odmietol.

Ale jeho skupina berie správy, ako sú nedávne moslimské komunitné hliadky, ktoré sa v New Yorku vytvárajú po masovom strieľaní na Novom Zélande, ako signály, ktoré sa pokúšajú zaviesť islamský zákon šaría.

Prezident Trump splnomocnil USA právom na náboženský intervencionizmus (Dmitrij Minin)
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Zuzana Perželová

Dôstojník Hill však vidí 3%ers ako hnutie, ktorému neprekáža legálna migrácia, podporuje náboženskú slobodu a nevedie k násiliu.


„Som stopercentne proti nelegálnemu prisťahovalectvu,“ vysvetľuje. „Vláda je poverená prácou a jej súčasťou je zabrániť invázii, či už ozbrojenej alebo neozbrojenej. Ale ak je v tejto krajine nelegálne 20 miliónov ľudí, ako sa mi môžete pozrieť do očí a tvrdiť, že sme neboli napadnutí?“


„Legálne prisťahovalectvo je v poriadku, pokiaľ to, čo spôsobilo, že ste utiekli, necháte tam, odkiaľ ste prišli. Nauč sa jazyk, naše praktiky, naše tradície. Nesnažte sa obhajovať iné náboženské, ideologické alebo politické presvedčenia vynútené v akejkoľvek krajine, z ktorej ste prišli.


„Nehovorím, že musíš byť kresťan, v Amerike si môžeš praktizovať akékoľvek náboženstvo, ktoré sa ti páči. Ale ak sa niekto nechce asimilovať alebo sem legálne prísť, dal by som ich do katapultu a odpálil ich do Mexického zálivu.“


Je absurdné cítiť vinu za zločiny staré 200 rokov a ignorovať nedávne bombardovanie Iraku a Líbye
Zameraním sa na historické zločiny západného imperializmu nám hrozí, že zabudneme na to, čo sa stalo v posledných operáciách typu „zmena režimu“ pod vedením USA, za ktoré sa ešte nikto neospravedlnil, píše vo svojom komentári Neil... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Marek Molnár

Vyhrážky smrťou

Názory, ako je tento, a ich význam v hnutí urobili z Hilla „chodiaci terč“ pre niekoľko ludí. Hovorí, že on a jeho rodina pravidelne dostávajú vyhrážky smrťou, čo ho núti meniť svoje telefónne číslo. Verí, že pochádzajú z antifašistickej skupiny Antifa, ktorú chce americký prezident Donald Trump oficiálne označiť ako domácu teroristickú organizáciu za jej údajnú úlohu v nedávnych nepokojoch a za obťažovanie rôznych konzervatívnych osôb a ich podporovateľov.

„Som zameraný štyri alebo päť rokov,“ tvrdí dôstojník Hill. „Keď som v januári odišiel do Virgínie, zostavili zoznam cieľov na útok a moja tvár tam bola, v podstate som terčom. Ak vedia, že niekde budem, vystavia tam moju fotografiu a tvrdia, že ma zabijú.“

Jedným z hlavných dôvodov, prečo je Hill považovaný za chodiaci terč“ je jeho mediálne zobrazenie. Vplyvné liberálne hnutie bojujúce proti nenávistným skupinám a extrémistom Southern Poverty Law Center označilo Hilla a jeho skupinu za „protivládu“ a podporujúcu „neonacistické hnutia“.

Hill však tvrdí, že informovanie o ňom je selektívne.

Môžu pribudnúť stovky miliónov utečencov, upozorňuje mimovládka
Pre katastrofy zapríčinené prírodou či človekom sa môžu dať do pohybu ďalšie stovky miliónov migrantov. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


Je pevne presvedčený, že prerušil všetky väzby s Kansasskými bezpečnostnými silami, ktoré zbombardovali bytový komplex 100 somálskych prisťahovalcov, a tvrdí, že tento útok je spájaný s 3%ers nespravodlivo.

Správy ho spojili s bombardérmom mesta Oklahoma Timothym McVeighom a bývalým členom Three Percenters Michaelom Ramosom, ktorý v roku 2017 zahájil rasové nepokoje na verejnosti.

„Využívajú slobodu tlače na ohováranie a klamanie o mne a ohrozujú môj život kvôli klamstvám, ktoré chrlia,“ obhájil sa dôstojník Hill.
Skutočný rasista?

Všetci členovia jeho skupiny sú výlučne biely, dôstojník však tvrdí , že to nie je zámerne.

„Rád by som mal v našej milícii širokú škálu odtieňov pleti, miešané rasy, všetky rasy sú vítané. Ľudia sa na nás môžu pozerať a tvrdia, že nevidia čiernych, ázijských alebo latinoamerických ľudí. Nie je to pre nedostatok pokusov, pozvaní boli,“ prezradil Hill.


„Je smiešne tvrdiť, že som rasista alebo KKK, keď sa otočím a pozerám sa na svojho syna, moju dcéru, ktorá je napoly biela, napoly ázijská. Som ženatý s vietnamskou ženou a naše deti sú zmiešané. Táto informácia sa nedostane na denné svetlo, pretože sa nehodí ku každému, kto chce hovoriť, že sme všetci rasisti a KKK.“


„Moja situácia nebude nikdy zverejnená, najmä od akýchkoľvek ľavicových liberálnych zdrojov.“


Západné médiá „nesklamali“ ani pri hlasovaní o ruskej ústave (Gevorg Mirzajan)
Komentár Gevorga Mirzajana (Life.ru) Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Demokrati sa zmocnia zbraní

Bezpečnostné sily 3%ers dúfajú, že prezident Trump bude mať v novembri druhé funkčné obdobie a veria, že sú demokrati pripravení vziať všetkým zbrane.

„Ak Joe Biden vyhrá, rovnako depresívne, ako to znie, a Joe Biden pôjde po zbraniach na celonárodnej úrovni, ak si dôjde vziať tie zbrane, bude ich mať. A ktorýkoľvek iný politik, ktorý si príde pre zbrane, taktiež ich bude mať,“ upozorňuje Hill.

„Je tu 24 rôznych štátov, ktoré postupujú podľa zákona červenej zástavy o zákaze zbraní. Toto je však úplne odlišné od prípadu potenciálneho prezidenta Bidena, ktorý presadzuje zákaz strelných zbraní na celonárodnej úrovni. Toto je skutočná definícia tyranie,“ dodáva.

Zákon červenej vlajky, ktorý umožňuje jednotlivcom podať žalobu na súd, aby odstránili strelnú zbraň niekoho iného, ​​je pre Three Percenters veľmi dôležitý.

„Ak to Biden urobí, Chris Hill vstane zo zadku a bude proti nemu bojovať až do posledného dychu,“ tvrdí o sebe dôstojník.

Ten sa na túto hrozbu pripravoval už v roku 2016, keby Hillary Clintonová vyhrala vo voľbách. Vtedy však  zvíťazil Trump a jeho odhodlanie bojovať nebolo podrobené skúške. Teraz je podľa jeho slov Joe Biden iba „zbrane berúci pedofil“ (zrejmá referencia na Bidenovu knihu pre deti).

Ak Biden vyhrá, Hill bude, rovnako ako mnohí priaznivci Trumpa, presvedčený, že Demokrat „ukradol“ voľby s pomocou FBI, pomocou metód, ako je hackovanie a podvody s hlasovacími lístkami.

Tri anti-utópie - tri modely pretvorenia  Homo Sapiens (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Iveta Machová

Blíži sa občianska vojna?

Je iróniou, že vzhľadom na to, aké protichodné názory presadzuje, Hill chce, aby jeho milície boli jednotnou silou. Počas rozhovoru často spomenul termín „spojíme sa“.

Zároveň však varuje pred blížiacou sa občianskou vojnou v USA. Rasová priepasť je tu, ale podľa Hilla sú to dnešní demonštranti, ktorí sú rasistami. Seba a svoju skupinu vidí ako „obhajcov slobody prejavu“.

 „Verím, že Black Lives Matter je rasistický slogan, verím, že organizátormi tohto hnutia sú marxisti, komunisti a nemajú inú hru, ako ísť na ulicu, aby rabovali alebo sa búrili.“


„Celý život som bol v Gruzínsku, okrem času v armáde, a nevidel som žiadne klany ani nacistické zhromaždenia vo veľkých skupinách, žiadnych bielych rasistov. Povedal by som im, aby si prenajali štadión, vyliali tam, čo ich vnútri ťaží, povedali, čo si musia povedať, a aby išli ďalej.“


Poslancov zaujíma kultúrna vojna, nie skutočné problémy občanov
Možno by nebolo na škodu spojiť hlasovanie o úprave zákona o interrupciách s hlasovaním o dôvere vláde. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová

„Nikto v USA sa nenarodil do otroctva. Chápem, čo sa stalo pred tým, ako som sa narodil, stalo sa veľa zlých vecí, ale narodil som sa ako slobodný rovnako ako iný biely muž, ázijská žena alebo černoch, všetci ľudia.“


„Sme na rovnakom základe, ak sa vám nepáči situácia, v ktorej sa nachádzate, zaobstarajte si lístok na autobus a premiestnite sa. Toto nie je film, je to skutočný život.“


Bez zbrane nikam nechodiaci Hill však tvrdí, že jeho skupina neobhajuje násilné povstanie.

„Budeme chrániť hlas ľudí. Nemôže to prísť od konca zbrane, ak to urobíme, stratili sme morálny nadhľad aj vojnu skôr, ako sa začne.“


„Ľudia musia mať možnosť vykonať zmeny. Podľa môjho názoru však nepochybne narazíme na ozbrojený konflikt v Spojených štátoch amerických.“


The Three Percenters sa netaja tým, že túžia vidieť návrat k zásadám z roku 1776, keď sa Amerika vytvorila ako nezávislý národ.

Hill uviedol: „Sme ústavné milície uznané v druhom dodatku: Za posledných 244 rokov by ste povedali, že sme sa posunuli k dokonalosti alebo k škodám a anarchii? Definitívne smerujeme nesprávnym smerom.“

Majdan v Bielorusku sa už rýchlo roztáča (Arina Cukanová)
Komentár Ariny Cukanovej (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Zuzana Perželová