Anonymous sa zapojili do protestov v USA. Hackli stránku polície aj policajné rádiá
02 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Do vlny protestov v Spojených štátoch, ktoré vyvolalo zabitie Gergea Floyda, sa zapojila aj hackerská skupina Anonymous. Hackeri nabúrali stránku Minneapoliskej polície prostredníctvom policajných rádií v Chicagu, kde nechali hrať pesničku od hip-hopovej skupiny NWA s názvom „Fuck the Police“.


Vo štvrtok (28. mája) skupina Anonymous na Facebooku zverejnila video, v ktorom kritizovala policajný zbor v Minneapolise za jej násilnú históriu a korupciu. S odvolaním sa na agentúru Bloomberg o udalostiach informuje technologický portál Fontech.


Vo videu mala postava vystupujúca v známej maske, ktorú hackerská skupina používa ako jeden zo svojich symbolov, označiť Minneapoliskú políciu za skorumpovanú organizáciu. Hackeri políciu varovali, že na svetlo sveta vynesú zločiny, ktoré má policajný zbor páchať.


Útoky však smerovali aj na policajné rádiá v Chicagu. Tie skupiny zahltila hraním hip-hopovej pesničky pod názvom „Fuck the Police“. K hackerským útokom sa následne skupina prihlásila prostredníctvom svojho účtu LatestAnonNews na Twitteri.


Fontech pripomína, že protesty v Spojených štátoch začali vrcholiť počas sobotňajšej noci. V tom čase vyšlo do ulíc vo viacerých štátoch a mestách USA množstvo ľudí, ktorí boli svedkami vzájomných stretov medzi demonštrantmi a políciou či jednotkami americkej Národnej gardy. 


Liberáli majú smolu, hlas Boží je silnejší
Konzervatívna časť poslaneckého aj ministerského zboru by si mala uvedomiť, že sú to pre všetkých ľudí, nie len pre katolíkov. Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Arpád Németh