HOKEJ: Švarný by sa rád vrátil do rodnej Nitry
26 | 05 | 2020 I SITA

Skúsený obranca Ivan Švarný bude mať už 36 rokov, ale v hokejovej kariére chce pokračovať aj v nasledujúcej sezóne po doznení koronavírusovej krízy.


V tej uplynulej, ktorá sa z dôvodu reštrikčných opatrení v boji s ochorením COVID-19 nedohrala, absolvoval vo zvolenskom drese 55 zápasov s bilanciou 2 góly a 15 asistencií. Získal aj 14 plusových bodov.

Zvolenský kapitán možno opustí mesto pod Poľanou, rád by zamieril do rodnej Nitry. Zatiaľ naposledy za ňu nastúpil 8. marca 2007 vo štvrťfinále play-off práve so Zvolenom. "Rok predtým nám finále ukradla Žilina, keď nám cez play-off vyhodili trénera Stavjaňu. Bol som mladé ucho a obdivoval lídrov ako Ľubo Kolník, Vlk, Milo, Chrenko, Čacho, Petrina Vozdecký, Kováčikovci," uviedol Ivan Švarný v rozhovore na webe periodika MY Nitrianske noviny.

"Som otvorený návratu do Nitry, s vedením hľadáme spoločnú cestu. Najradšej by som ukončil kariéru doma. Poviem to takto - do Zvolena to mám z domu sto kilometrov a na zimný štadión do Nitry šesť," dodal na túto tému.

Bývalý hráč Paríža St. Germain Diakiese zomrel vo veku 24 rokov
Vo veku 24 rokov vo štvrtok zomrel francúzsky futbalista Jordan Diakiese. Príčinu smrti obrancu piatoligového AS Furiani-Agliani nezverejnili. Čítať ďalej
23 | 05 | 2020 | TASR


Švarný má na konte päť účastí na majstrovstvách sveta a dovedna 114 reprezentačných štartov. Vyše 300 zápasov odohral v drese Slovana Bratislava, KHL si zahral aj v chorvátskom tíme Medveščak Záhreb či bieloruskom Diname Minsk. Skúsený bek má zaujímavý názor na to, ako bude vyzerať slovenská najvyššia súťaž v sezóne po koronavírusovej prestávke. "Očakávam menej legionárov a viac Slovákov, napriek tomu si myslím, že bude ešte lepšia než v minulej sezóne," skonštatoval na webe mynitra.sme.sk.

Švarný sa spolu so slovanistom Michalom Sersenom a Branislavom Rapáčom z HC Košice angažuje pre ostatných hokejistov v otázkach hráčskych zmlúv. "Máme obehnuté viaceré kluby, na štvrtkovom stretnutí potvrdila pozitívny ohlas aj Nitra. Vyzerá to tak, že sa dohodneme na novej kolektívnej zmluve a hráči nebudú podpisovať neisté kontrakty," uzavrel skúsený obranca.

Zlatan Ibrahimovič si poranil lýtko na tréningu AC Miláno a hrozí mu dlhšia pauza
Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič sa zranil na pondelkovom tréningu talianskeho klubu AC Miláno. Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | SITA