Airbnb prepúšťa štvrtinu zamestnancov
06 | 05 | 2020 I SITA

Firma sprostredkujúca ubytovanie cez internet očakáva, že jej príjmy v tomto roku klesnú o viac ako polovicu.


Americká spoločnosť Airbnb, ktorá sprostredkúva prenájom ubytovania prostredníctvom internetovej stránky, prepúšťa 25 percent svojich zamestnancov, keďže čelí prudkému poklesu globálneho cestovania pre pandémiu nového koronavírusu. Generálny riaditeľ firmy Brian Chesky v liste zamestnancom uviedol, že Airbnb prepúšťa 1 900 zo svojich 7 500 pracovníkov.

Šéf firmy informoval, že odchádzajúci pracovníci dostanú základný plat aspoň za 14 týždňov. Okrem toho bude firma prepusteným zamestnancom v USA ešte rok platiť zdravotné poistenie a zamestnancom v ostatných krajinách uhradí zdravotné poistenie do konca tohto roka.

Spoločnosť Airbnb očakáva, že jej príjmy v tomto roku klesnú o viac ako polovicu. Chesky uviedol, že cestovanie sa obnoví, ale bude vyzerať inak. Airbnb napríklad predpokladá, že cestujúci si budú vyberať miesta pobytu bližšie k domovu a za dostupnejšie ceny. Firma preto redukuje svoje investície do luxusných nehnuteľností.

Slovenský mobilný operátor si chce v čase krízy od zahraničných Slovákov viac pýtať za roaming
Podľa europoslankyne Miriam Lexmann jeden zo slovenských mobilných operátorov v tomto období cez SMS správy upozorňuje, že pokiaľ zákazník počas nasledujúcich 14 dní nezmení svoju spotrebu a prítomnosť v SR, ktorá má byť dlhšia ako v EÚ, môže mu... Čítať ďalej
06 | 05 | 2020 | SITA