Nové Mesto pre návštevníkov opäť sprístupnilo Kuchajdu aj lanovku na Kamzík
04 | 05 | 2020 I SITA

Bratislavské Nové Mesto znova sprístupnilo Kuchajdu, Park Jama aj lanovku na Kamzík. Mestská časť o opätovnom sprevádzkovaní obľúbených rekreačných miest informovala na svojej internetovej stránke.


Prírodný areál Kuchajda a športpark Jama opätovne otvorili v piatok 1. mája. Od soboty je spustená aj prevádzka obľúbenej lanovky na trase Železná Studnička - Kamzík. Podmienkou návštevy týchto rekreačných areálov je dodržiavanie bezpečnostných opatrení.

Prírodný areál Kuchajda a športpark Jama boli dočasne zatvorené z dôvodu mimoriadnych opatrení od polovice marca. "Do areálov je možné vystúpiť iba s ochranným rúškom a návštevníci musia medzi sebou dodržiavať bezpečné vzdialenosti a hygienické podmienky," upozorňuje Nové Mesto.

Poštová banka opäť mení cenník, zdražejú najmä hotovostné transakcie
Poštová banka sa rozhodla od júla opäť zmeniť svoj cenník poplatkov. Naposledy služby zdraželi od marca, keď pribudlo niekoľko nových poplatkov a viac si priplatili aj dôchodcovia. Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | SITA


Naďalej platí zákaz využívať detské ihriská a vykonávať kontaktné športy. Na dodržiavanie povinností dohliadajú mestskí a štátni policajti, hasiči a dobrovoľníci mestskej časti. Kuchajda aj Jama sú otvorené každý deň od 8:00 do 20:00.

"Od soboty 2. mája je pre verejnosť opäť v prevádzke aj lanová dráha Železná studnička - Kamzík," informuje Nové Mesto. Lanovka je v prevádzke celoročne od štvrtka do nedele a počas štátnych sviatkov od 10:00 do 18:00. Pri jej návšteve platia rovnako bezpečnostné opatrenia.

Minister zdravotníctva žiada lekárov v ambulanciách, aby vyšetrovali a robili aj preventívne prehliadky
Po postupnom uvoľnení čiastočného obmedzenia plánovaných operačných výkonov v nemocniciach by sa mal obnoviť aj život v ambulanciách. Minister zdravotníctva Marek Krajčí totiž žiada lekárov, aby pacientov vyšetrovali a robili aj preventívne... Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | SITA