Ruská doktorka „vypadla“ z okna chvíľu po tom, ako jej bolo oznámené, že musí prijať viac pacientov COVID-19
28 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Ďalšia tragédia v Rusku sa stala po tom, ako viacerí ruskí lekári opustili svoje zamestnanie z dôvodu nedostatku ochranných pracovných pomôcok proti koronavírusu.


Popredná ruská doktorka vypadla z okna svojej kancelárie vo výške 15 metrov nad zemou počas videokonferencie, na ktorej sa sťažovala nadriadeným kvôli nedostatku osobných ochranných pracovných prostriedkov pre lekárov pracujúcich s pacientmi COVID-19, informuje portál TheSun.


47-ročná doktorka Yelena Nepomnyashchayová, matka dvoch detí, mala v čase incidentu námietky proti tomu, aby jej nemocnica musela prijať pacientov s koronavírusom kvôli „akútnemu nedostatku“ ochranných prostriedkov pre lekárov a zdravotné sestry.

Momentálne bojuje o život na jednotke intenzívnej starostlivosti po páde z piateho poschodia, lekári však odmietajú poskytnúť informácie o jej šanciach na prežitie. Uznávaná lekárka viedla v čase pádu videokonferenciu s ministrom zdravotníctva pre Krasnojarský kraj Borisom Nemikovom. Polícia momentálne vyšetruje okolnosti pádu.

Nórskeho milionára zatkli pre podozrenie z vraždy manželky
Nórska polícia najskôr prípad zmiznutej miliónárovej manželky vyšetrovala ako únos, koncom vlaňajšieho júna však uviedla, že ju pravdepodobne zabili a jej vražda len mala vyzerať ako únos. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020


Doktorke bolo údajne povedané, že v krasnojarskej nemocnici pre vojnových veteránov, v ktorej pracovala, má pribudnúť ďalších 80 lôžok pre pacientov COVID-19, s čím Dr. Nepomnyashchayová výrazne nesúhlasila. „Možno to boli okolnosti, ktoré viedli ženu ku spáchaniu zúfalého činu,“ píše moskovský denník.

Krasnojarský región, ktorý sa nachádza viac ako 4 000 kilometrov východne od Moskvy, patrí medzi 20 najviac postihnutých území Ruska. Od pondelka v ňom hlásili 527 prípadov koronavírusu a päť úmrtí.

Zástupca vedúceho vlády Krasnojarskej oblasti Aleksey Podkorytov uviedol, že pád Dr. Nepomnyashchayovej by mohol mať ďalšie vysvetlenia okrem tých, ktoré uviedli miestne médiá. „Toľko vecí sa mohlo stať. Mohlo to byť kvôli celkovému stresu, niečo v jej rodine.. Ťažko povedať.“

Ďalšia tragédia v Rusku sa stala po tom, ako viacerí ruskí lekári opustili svoje zamestnanie z dôvodu nedostatku ochranných pracovných pomôcok proti koronavírusu.

Pentagon odtajnil tri UFO videá nahrané pilotmi námorníctva Spojených štátov
Pentagon v pondelok odtajnil tri videá, ktoré ukazujú stret pilotov amerického námorníctva s tým, čo vyzerá ako neidentifikovaný lietajúci objekt. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | Mário Martinka