Zverejňovanie informácii o výskume koronavírusu v Číne musia schvaľovať centrálne orgány
13 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Čína zaviedla obmedzenia týkajúce sa zverejňovania akéhokoľvek akademického výskumu o pôvode pandémie spôsobenej koronavírusom, informuje portál České Noviny.


Akademické publikácie o chorobe COVID-19 musia nanovo schvaľovať centrálne čínske orgány. Vyplýva to z vládneho nariadenia, ako aj z údajov, ktoré na internete zverejnili čínske univerzity, uviedol server americkej televízie CNN. 

Lekársky expert z Hongkongu, ktorý už spolupracoval s odborníkmi z Číny na analýze prípadov nákazy, uviedol, že jeho práca ešte vo februári podobným nariadeniam nepodliehala. CNN poznamenáva, že nové nariadenie vyzerá ako jeden z pokusov čínskej vlády kontrolovať všetky informácie o pôvode vírusu, ktorý sa minulý rok v decembri rozšíril z čínskeho mesta Wu-chan.

Pápež sa modlil za ženy, ktorým v čase pandémie hrozí domáce násilie
Pápež František sa v pondelok modlil za ženy, ktoré sa v čase pandémie nového koronavírusu čoraz častejšie stávajú obeťami domáceho násilia. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | TASR


Táto nákaza si vo svete doteraz vyžiadala vyše 1,8 milióna infikovaných a viac ako 114 000 úmrtí.

Čínski výskumníci zverejnili od konca januára v medzinárodných odborných časopisoch už niekoľko štúdií o chorobe COVID-19. Niektoré ich odhalenia o prvých prípadoch nákazy vyvolali otázky ohľadom prístupu čínskej vlády k šíreniu nákazy.

Peking sa v tejto súvislosti stal terčom kritiky kvôli tomu, že epidémiu podcenil a o nákaze neinformoval skôr. Včasným konaním by sa podľa niektorých odborníkov zabránilo tak veľkému rozšíreniu vírusu, ako aj vysokému počtu úmrtí.

Muž zavraždil postihnutú manželku na Veľkú noc. Chcel si splniť sexuálne túžby!
Chladnokrvná vražda sa odohrala minulý rok na Veľkú noc v Austrálii, keď Peter Dansie vzal na prechádzku svoju manželku Helen († 67), ktorá bola odkázaná na invalidný vozík. Avšak to, čo sa na prvý pohľad zdalo ako romantická prechádzka, skončilo... Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | Timotej Dudka