Nešťastie v rodine Kennedyovcov: Róbertova vnučka so synom zmizli bez stopy na kanoe
04 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Tragický príbeh amerického rodu Kennedyovcov napísal ďalšiu smutnú kapitolu. Vo štvrtok sa stratila vnučka niekdajšieho senátora Roberta Kennedyho aj so svojím synom, po tom čo ich odniesla rieka na kanoe.


Pátranie po Maeve Kennedyovej McKeanovej a osemročnom synovi Gideonovi polícia v piatok večer bezúspešne ukončila, informoval server CNN.

Osudnou sa dvojici stala hra na záhrade, pri ktorej chlapcom uletela lopta do rieky. Štyridsaťročná McKeanová aj so synom naskočila do lode a snažili sa loptu zachrániť.

Speváčka Pink mala koronavírus, prispeje miliónom na boj proti nemu
Pink zároveň na Twitteri skritizovala americkú vládu za nedostatok testov. Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | TASR


"Dostali sa veľmi ďaleko a už nebolo v ich silách sa vrátiť," opísal Dávid McKean tragický príbeh svojej manželky a syna pre denník The Washington Post.

Nešťastie sa stalo vo štvrtok popoludní na pobreží v blízkosti Annapolisu. Svedkovia videli ten deň večer dvoch kanoistov snažiacich sa o návrat na breh asi pätnásť kilometrov od mesta. Policajti však po príchode na miesto nikoho nenašli.

Pobrežná stráž po dvojici pátrala za pomoci lode aj vrtuľníkov cez 26 hodín. Záchranárom sa podarilo nájsť loďku a pádlo, ale žiadné telá, napísala agentúra Reuters.

Gates a mrazivá záhada koronavírusu (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


V piatok večer miestneho času záchranári hľadanie ukončili. "Bol to náročný prípad a ešte ťažšie bolo rozhodnutie o pozastavení pátrania," potvrdil veliteľ zásahu Matthew Fine.

Kathleen Kennedyová Townsendová, matka Maeve, neskôr vydala vyhlásenie, v ktorom informovala, že jej dcéra a vnuk sú nezvestní po nehode na kanoe a zrejme obaja zomreli.

Maeve McKenaová bola právnička, zameriavala sa na verejné zdravie a ľudské práva. Bola tiež výkonnou riaditeľkou Globálnej iniciatívy pre zdravie na Georgetownskej univerzite.
Rodinu nešťastie prenasleduje

Tragédiami je rod Kennedyových preslávený. Naposledy zomrela vlani v lete ďalší vnučka Roberta Kennedyho, dvadsaťdvaročná Saoirse Kennedyová Hillová, ktorá sa predávkovala liekmi v dome svojej babičky.

Robert Kennedy, ktorý bol rovnako ako jeho starší brat vo vrcholnej politike, sa stal obeťou atentátu. Prezident John F. Kennedy sa stal obeťou iného atentátu roku 1963. Jeho jediný syn John F. Kennedy junior zahynul spolu s manželkou Carolyn a jej sestrou pred dvadsiatimi rokmi pri leteckom nešťastí, keď leteli na svadbu jeho sesternice Rory Kennedyovej.

Má skutočne na rukách krv obyvateľov New Yorku iba Donald Trump?
30 | 03 | 2020 | Timotej Dudka