Druhá lavína v Turecku si vyžiadala zatiaľ 33 obetí!
05 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Po druhej lavíne, ktorá v stredu zasiahla v Turecku, je mŕtvych tridsaťtri ľudí. Lavíny sa spustili dva krát v jednej oblasti za menej ako 24 hodín.


Portál BBC informuje, že na mieste, neďaleko východnej hranice s Iránom bolo asi 300 záchranárov, ktorí sa v utorok zaoberali prvou lavínou, ktorá zabila päť ľudí. Druhá lavína v stredu uväznila viac ako 50 ľudí vo vozidlách pod masou snehu a zvyšíla tým počet obetí z oboch incidentov na 38.


Prvá lavína zasypala v utorok večer na ceste jeden minibus a jeden odhŕňač snehu, čo si vyžiadlo päť obetí a ďalšie dve sú stále nezvestné. Podľa tureckých novín Hurriyet, guvernér provincie Van Mehmet Emin Bilmez, povedal, že medzi mŕtvymi boli policajní dôstojníci, bezpečnostné hliadky, hasiči a niekoľko dobrovoľných záchranárov z radov civilistov.



Pátracie a záchranné práce stále prebiehajú. Podľa správy agentúry Anadolu ministerstvo vnútra uviedlo, že doteraz bolo zo snehu vyslobodených 30 tiel obetí. Vojaci a miestni obyvatelia z neďalekého Bahcesaraja sa pripojili k záchranným snahám, ktoré brzdila hmla a sneh, informovala turecká televízia NTV.

Počet mŕtvych alebo zranených by sa mohol údajne ďalej zvyšovať.

VIDEO: Na indickom veľtrhu zbraní sa predviedol ruský delostrelecký systém AU-220M
Medzi vyspelými zbraňovými systémami, ktoré boli predvedené na veľtrhu DefExpo India 2020, vynikol automatický delostrelecký systém s kanónom s priemerom 57 mm, ktorý je schopný zostreliť bezpilotné lietadlá. Sám vývojár publikoval video stroja v... Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | Marek Molnár