Žilinský funkcionár SNS zradil. Prešiel ku konkurencii
18 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Ešte v roku 2017 viedol žilinskú organizáciu SNS okresný predseda Tibor Hanuliak. Bol ním odvtedy, čo do čela SNS prišiel Andrej Danko. Dnes prešiel k  jednému zo súperov SNS. S kolegami založil občianske združenie Spoločenstvo národniarov Slovenska a s ním chce podpísať spoluprácu s Vlasťou Štefana Harabina. Uvádza to Denník N.


S Hanuliakom končia v SNS aj desiatky ďalších členov.„SNS už nerobí národnú politiku, nerieši to, čo trápi ľudí: školstvo, zdravotníctvo a kopec iných vecí,“ vysvetľil Hanuliak pre denník. Práve žilinská organizácia patrila tradične k tým najsilnejším. Ako  primátor tu pôsobil bývalý predseda SNS Ján Slota, strana mala ešte nie tak dávno 400 členov.


V kampani teraz Hanuliak plánuje pomáhať jednému zo súperov SNS„Vidíme, že tam sa národná politika uberá správnym smerom. Budeme im pomáhať pri mítingoch a ďalších veciach, ktoré budú potrebné, máme s tým už skúsenosti,“ zastrája sa Hanuliak.


Danko sa rád chváli tým, že má v strane tisíce členov a SNS je riadnou stranou s vybudovanými štruktúrami. Pravdou je, že vo voľbách 2016 boli miestne organizácie dôležitou oporou. Strane sa podarilo dostať do parlamentu.Vtedajšia kampaň SNS bola výrazne kontaktnejšia ako tohtoročná. Organizovali sa guláše, čistenie lesov, hudobné podujatia aj tradičné mítingy v kultúrnych domoch. V lete 2015 prebiehali akcie na kúpaliskách, v zime rozložili stánky na vianočných trhoch.


V súčasnosti je kampaň SNS postavená najmä na bilboardoch a Dankových vystúpeniach v médiách, poznamenáva denník. Dnes sú už vraj viacerí ľudia, ktorí sa na tejto kampani podieľali, výrazne pasívnejší. Stalo sa tiež, že zo strany odišli, prípadne v krajnom prípade rovno pomáhajú Dankovej konkurencii.


Grófka východu nemá peniaze na vrátenie agrodotácií
Ľubica Rošková, prezývaná aj ako "Grófka východu" nemá dosť peňazí na vrátenie agrodotácií, ktoré mala získať nezákonným spôsobom. Exposlankyňa preto prihlásila svoju firmu do konkurzu. Informáciu priniesol portál... Čítať ďalej
17 | 01 | 2020 | Slávka Cigáňová