Mladík Svečnikov predviedol ďalšiu lakrosovú parádu. Nie je to o šťastí, hovorí tréner Brind’Amour
18 | 12 | 2019 I SITA

 Ruský útočník Andrej Svečnikov opäť potešil všetkých hokejových fajnšmekrov. V utorňajšom súboji NHL sa podieľal na výhre nad Winnipegom 6:3 tzv. lakrosovým gólom, keď parádnym zakončením spoza bránky zaskočil bezmocného Connora Hellebuycka. V prípade rodáka z mesta Barnaul to však nebol prvý takýto gól v aktuálnom ročníku NHL. Na konci októbra veľmi podobne skóroval aj proti Calgary, vtedy bol v role štatistu český gólman David Rittich.


"Každý bol po góle šťastný, ale nebolo to ako prvýkrát. Vtedy boli všetci šokovaní. Mám pocit, že keď som za bránkou a mám veľa priestoru, tak to zakaždým skúsim. Uvidíme, možno takto skórujem aj v ďalšom zápase," vyjadril sa iba 19-ročný ruský mladík. Veľmi stručne reagoval na gól Svečnikova aj fínsky útočník Winnipegu Patrik Laine. "Je to dobré pre neho. Urobil to skvelé, to je všetko," skonštatoval rodák z Tampere.

Svečnikov je momentálne najproduktívnejším hráčom Hurricans s bilanciou 14 gólov a 21 asistencii. Až kvarteto hráčov však pokorilo 30-bodovú métu, čo je jeden z dôvodov, prečo Caroline patrí výborné štvrté miesto v tabuľke Východnej konferencie a bodovala už v šiestom dueli po sebe. Slov uznania sa ruský mladík dočkal aj od kouča Roda Brind’Amoura. "Keď niečo trénujete päť rokov znova a znova, tak to nie je šťastie," povedal víťaz Stanleyho pohára z roku 2006.