Maigu si predvolala kriminálka: Sú za tým jeho politicky nekorektné názory alebo pomoc ex-siskárovi na úteku?
30 | 11 | 2019 I René Skalný

Populárneho zabávača afrického pôvodu mali z kriminálnej polície predvolať ešte vo štvrtok. Presné dôvody predvolania zatiaľ nie sú známe, no "Čierna bača" naznačil, že sú za tým výroky, ktoré odzneli v relácii "Dopoludnie na Infovojne s Adrianom," ktorú 27.11. odvysielalo rovnomenné internetové rádio Infovojna. V hre je ale aj ďalšia, nemenej zaujímavá verzia.


Nepriamo to potvrdil aj zakladateľ projektu Infovojna, Norbert Lichtner, vo svojej večernej relácii. Lichtner vyhlásil, že vie čoho sa predmetné vypočutie má týkať, no nechcel zachádzať do detailov. Vraj by to mohlo "uškodiť" samotnému Maigovi.




„Milí priatelia, žeby náhoda? Po mojom rozhovore na InfoVojne včera, som dnes dostal predvolanie na kriminálku, a neviem v akej veci,“ píše na sociálnej sieti herec, ktorý žije v Mali, teraz však opäť zavítal na Slovensko.

„A keby som sa neozval zajtra, berte to ako zastrašovanie, že v tejto krajine nemôže už človek povedať pravdu a zbohom sloboda,“ pokračuje ďalej Maiga. Ako ďalej dodáva Denník S, ktorý informáciu ako prvý zverejnil;

V predmetnej relácii Dopoludnie na InfoVojne s Adrianom hovoril napríklad o kolonizácii Afriky, financovaní teroristov spriatelenými krajinami, situácii v domácom Mali, tvorbe prevratov na čiernom kontinente, kritizoval aj Európsku úniu a dotkol sa taktiež problematiky ĽSNS. Vraj ide o stranu, s ktorej názormi v mnohom súhlasí, no vadia mu jej nenávistné prejavy.

Ibi Maiga nastavuje zrkadlo Slovákom a po-novembrovej spoločnosti!
Nájznámejší afričan so slovenským srdcom, Ibrahim Maiga sa rozhodol zhodnotiť po-revolučných 30 rokov od novembra 89. "Čierny Bača" radí Slovákom, aby si zachovali národnú identitu, pretože "v tom je tá originalita. Najväčšou chybou podľa Maigu... Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | Magda Danková


Nie je to prvýkrát, čo "Afro-Slovák" prezentoval postoje, ktoré liberálne médiá pripisujú konšpirátorom, rasistom, či fašistom. Len nedávno sme informovali, že Ibrahim Maiga pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie radil Slovákom, aby "nezahodili svoju národnú identitu" a to "ani pre pre Európu ani pre Ameriku, ani pre Afriku, ani pre Áziu."

Ako pripomína Denník S, predvolanie nemusí nutne súvisieť s potieraním slobody slova. Rodák z afrického Mali sa totiž už dávnejšie priznal, že vo svojej rodnej krajine pomáhal na úteku hľadanému ex-siskárovi Ľubošovi Kosíkovi, známemu z kauzy zavlečenia Kováča mladšieho.

Informáciu potvrdil samotný Maiga, ktorý sa netají tým, že s Kosíkom udržiaval priateľské vzťahy. Ibrahim Maiga bol dokonca svedkom toho, ako bývalého spravodajského dôstojníka Slovenskej informačnej služby priamo v Mali zatklo asi desať agentov Interpolu.

Ministerstvá si prípad Kosíka posúvajú. O odsúdenom Slovákovi exekutíva nič nevie
Slovenské ministerstvá si prípad odsúdeného Ľuboša Kosíka posúvajú medzi sebou. O odsúdenom bývalom príslušníkovi Slovenskej informačnej služby (SIS) nikto nemá nové informácie. Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | SITA


Kosík vtedy podľa Maigových slov nemal veľa peňazí a býval po hoteloch. Poradil mu preto, aby si radšej našiel podnájom, a spolu s ďalšími priateľmi našli Kosíkovi byt. Maiga zároveň zdôraznil, že Kosík u neho ani u jeho rodiny nikdy nebýval, aj keď v médiách sa objavili aj takéto špekulácie.

Túto myšlienku podporujú aj jeho čerstvé slová uverejnené na Facebooku. Keď viacerých jeho virtuálnych priateľov zaujímal dôvod predvolania, Maiga im stručne odvetil, že musí „byť diskrétny, aby si neurobil ešte horšie“ a neskôr zopakoval, že „musí byť ticho, aby si to nekomplikoval.“ Uzatvára Denník S.