Obvinený Jaroslav N. sa považuje za nepriateľa štátu, lebo prináša rôzne kauzy
20 | 11 | 2019 I SITA

Obvineného Jaroslava N., ktorý je tieňovým ministrom obrany hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) považujú za nepriateľa štátu, pretože poukazuje na rôzne kauzy. Uviedol to dnes Jaroslav N. na tlačovej konferencii. Reagoval tak na skutočnosť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ho v utorok obvinil z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti.


Podľa vyšetrovateľa mal Jaroslav N. žiadať utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenskej republiky a následne ich vyzradiť ďalším osobám. Ako zverejnila polícia SR na svojom Facebooku, dôvody tejto jeho „aktivity“ sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, preto zatiaľ nie je možné poskytnúť viac informácií. Jaroslav N. je presvedčený o tom, že neporušil žiadny zákon a že nikde neposúval žiadne utajované skutočnosti.

„Dňom môjho vstupu do politiky boli nasadené všetky možné prostriedky na diskreditáciu mojej osoby. Vstupom do politiky som sa stal nepriateľom štátu,“ vyhlásil Jaroslav N. Zdôraznil, že ako jeden z mála bol preverený najvyšším stupňom bezpečnostnej previerky.

Premiér zvoláva stretnutie členov Bezpečnostnej rady SR pre kauzu Jaroslava N.
Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) chce zvolať na piatok (22. 11.) ráno stretnutie s vybranými členmi Bezpečnostnej rady SR. Diskutovať majú o oblastiach utajovaných skutočností a obrany štátu, na ktorých sa mal podieľať Jaroslav N. z OĽaNO. Ide... Čítať ďalej
20 | 11 | 2019 | TASR


„Tieto kroky voči mne sú však ďalším dôkazom zlyhania štátu, keďže ide o zneužívanie orgánov činných v trestnom konaní na politický boj. Chcem však zdôrazniť, že v odhaľovaní káuz neprestanem,“ uviedol. Zároveň potvrdil, že po porade so svojím právnikom Danielom Lipšicom v utorok odovzdal polícii za účelom vyšetrovania svoj mobilný telefón.

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič v tejto súvislosti uviedol, že pravdepodobne ide o primitívnu pomstu šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara. Práve o ňom mal Jaroslav N. zverejniť závažné informácie, že záhadne vlastní desiatky drahých nehnuteľností a nevie hodnoverne vysvetliť spôsob ich nadobudnutia. „Pán Balciar vedzte, že vo svojej činnosti neprestanem a týmto ma nezastrašíte,“ povedal dnes Jaroslav N.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini na dnešnom výjazdovom rokovaní vlády v Rožňave v tejto súvislosti priblížil, že zvolá vybraných predstaviteľov bezpečnostnej rady, keďže rozsah aktivít obvineného Jaroslava N. zasahuje do bezpečnosti a dôveryhodnosti Slovenskej republiky. Dodal, že ďalšie informácie poskytne na tlačovom brífingu po skončení piatkového zasadnutia bezpečnostnej rady.