VIDEO: Čudná razia na Policajnej Akadémii: Prehľadávali aj pracovňu E. Chmelára!
29 | 10 | 2019 I René Skalný

Muži zákona včera zasahovali v areáli Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Polícia vyšetruje svojich kolegov pre trestné stíhanie vo veci zneužitia právomoci verejného činiteľa. Informovala o tom oficiálna stránka polície na sociálnej sieti s tým, že ďalšie informácie poskytnú neskôr.


Podľa doterajších informácií majú byť cieľom policajnej razie s názvom "Učiteľ" viacerí učitelia Policajnej akadémie. Podľa informácií investigatívneho portálu nastope.sk prišla polícia do budovy Policajnej akadémie v súvislosti s trestným stíhaním vo veci zneužitia právomoci verejného činiteľa.



 

Rektorka Policajnej akadémie Lucia Kurilovská je  zo zásahu mužov zákona v budove, podľa vlastných slov šokovaná. “Ja ako štatutár som bola povinná prijať a prevziať jednotlivé príkazy. V súvislosti s prehliadkou priestorov určených pre študijné záležitosti som poverila niektorých prorektorov a pedagógov, aby boli súčinní s orgánmi činnými v trestnom konaní,” uviedla.

Za zmienku určite stojí reakcia Eduarda Chmelára, ktorý na Akadémii pôsobí ako vysokoškolský učiteľ. Napriek tomu, že ho do budovy orgány činné v trestnom konaní nevpustili, Chmelár na telefónnu žiadosť príslušníka NAKA umožnil prehliadku svojej pracovne.

V závere svojho príspevku Chmelár gratuluje pani rektorke Lucii Kurilovskej k novej funkcii podpredsedníčky politickej strany. Tým nepochybne myslí hnutie Dobrá voľba, bývalého smeráckeho ministra, Tomáša Druckera. Naznačuje snáď líder Socialistov, že celá policajná akcia mala takpovediac politický rozmer?

:0