V čele NRSR sedí ďalší plagiátor! Martin Klus plagiát aj naďalej uvádza ako svoje dielo
29 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Napriek sľubom Martin Klus stále plagiát nestiahol. Je to zarážajúce, tvrdí akademička, od ktorej kopíroval.






V čele nášho parlamentu sedia už dvaja plagiátori. Novozvolený podpredseda parlamentu Martin Klus bol pred desiatimi rokmi prichytený pri plagiátorstve. Vtedy sa ospravedlnil a sľúbil, že knihu sprace „z povrchu zemského“. Ale aj naďalej si plagiát uvádza ako svoje dielo. S touto správou prišiel Denník N.





Vo svojej publikácii s názvom Verejná politika – Priestor, Efektívnosť, Nástroje, Nové výzvy mal vykradnúť myšlienky z diela akademičky Kataríny Staroňovej. Knihu publikoval v roku 2007 na Vysokej škole Danubius v Sládkovičove.

Rudolf Schuster dostal od Miloša Zemana "Řád Bílého lva"
Rudolf Schuster získal najvyššie štátne vyznamenia Českej republiky za zvlášť vynikajúce zásluhy o štát v oblasti politiky. Slovenské médiá o tom skôr mlčia. Čítať ďalej
29 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


V blogu na to upozornil Gabriel Šípoš, šéf Transparency International, podľa ktorého Klus vo svojej knihe okopíroval väčšinu šiestej kapitoly s názvom Nástroje verejnej politiky. Čerpať mal z kapitoly s rovnakým názvom, ktorú publikovala Staroňová v diele Manuál pre tvorbu verejnej politiky, ktorú vydal think tank SGI, vtedy pod vedením Miroslava Beblavého.

Klus sa ospravedlňuje aj dnes: „Autorom danej publikácie som sa už pred jedenástimi rokmi verejne ospravedlnil a stiahol celý zvyšok danej publikácie z verejnej distribúcie. Aj po rokoch ma táto chyba úprimne mrzí,“ hovorí vo svojom stanovisku.

Staroňová si dnes už nepamätá, či sa jej Klus ospravedlnil. „Osobne nie, cez médiá možno,“ tvrdí.