Ruska s najdlhšími nohami na svete vymenila športovú kariéru za modeling (FOTO)
19 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Bývalá ruská basketbalová hráčka Ekaterina Lisina, ktorá je taktiež v Guinnessovej knihe svetových rekordov za to, že má najdlhšie ženské nohy, nečakane ohlásila odchod zo športu, a pustila sa do úspešnej kariéry modelingu.


31-ročná Lisina meria 2,06 metra, čo z nej robí najvyššiu modelku na svete.

Lisina začala hrať basketbal vo svojom domovskom meste Penza a pomerne rýchlo si uvedomila, že jej neuveriteľná výška jej priniesla podstatnú výhodu oproti jej ostatným súperom.

"Boh ma požehnal úžasnou výškou, aby som dosiahla hviezdy," prehlásila Lisina.

&utm_campaign=dlfix

"Keď mi bolo 16, merala som už 1,98 metra. Od 15 rokov som profesionálne hrala basketbal,“ dodala bývalá športovkyňa.

Lisinin talent nezostal bez povšimnutia športovými agentmi a ako 19 ročná bola podpísaná s najvyšším ruským basketbalovým klubom CSKA.

&utm_campaign=dlfix

V roku 2006 získala spolu s ruským tímom svoju prvú medzinárodnú medailu a skončila na druhom mieste na majstrovstvách sveta v Nemecku. O dva roky neskôr si Lisina vybojovala bronz na letných olympijských hrách v Pekingu.

Po ukončení pomerne plodnej športovej kariéry sa Lisina rozhodla vymeniť svoj basketbalový dres za vysoké podpätky a čoskoro sa stala jedným z najžiadanejších modelov v módnom priemysle.

&utm_campaign=dlfix

&utm_campaign=dlfix

"Skutočne som si uvedomila, že som atraktívna, keď som mala asi 24 rokov," uviedla modelka, pričom dodala: "Vždy som mal atletické telo a bola som oveľa vyššia ako všetci ostatní v mojom veku, ale potom som si uvedomila, že byť vysokým je veľmi atraktívne."

&utm_campaign=dlfix

&utm_campaign=dlfix

Lisina sa často objavuje aj na obálkach módnych časopisov a stala sa jedným z najuznávanejších modelov v Rusku.

&utm_campaign=dlfix

Bývalá modelka pre Playboy, ktorá kandiduje na prezidentku Chorvátska, sa zaväzuje legalizovať marihuanu a prostitúciu (FOTO)
Ava Karabatic, bývalá modelka pre pánsky časopis Playboy, ktorá je zároveň televíznou hviezdou a hudobníčkou, sa rozhodla kandidovať v chorvátskych prezidentských voľbách v roku 2020, pričom sa snaží získať hlavne mladých voličov v... Čítať ďalej
19 | 10 | 2019 | Marek Molnár