Bývalá modelka pre Playboy, ktorá kandiduje na prezidentku Chorvátska, sa zaväzuje legalizovať marihuanu a prostitúciu (FOTO)
19 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Ava Karabatic, bývalá modelka pre pánsky časopis Playboy, ktorá je zároveň televíznou hviezdou a hudobníčkou, sa rozhodla kandidovať v chorvátskych prezidentských voľbách v roku 2020, pričom sa snaží získať hlavne mladých voličov v krajine.


31-ročná bývalá modelka oznámila kandidatúru prostredníctvom svojho účtu na Instagrame a na svojom osobnom blogu.



Medzi jej hlavné ciele patrí napríklad zvýšenie vývozu a zníženie dovozu, zlepšenie zamestnanosti mladých ľudí, vstup do schengenského priestoru a zákaz potratov po šiestich týždňoch. Plánuje tiež legalizovať marihuanu a prostitúciu, aby sexuálne pracovníčky zostali v bezpečí a zvýšili sa tým daňové príjmy.

&utm_campaign=dlfix

"Rozhodla som sa, že budem kandidovať na prezidentku," napísala Karabaticová, pričom dodala: „Politika je moja druhá láska. Už sa nemôžem pozerať na všetky tie zlé veci, ktoré sa dejú mojej krajine. Mladí ľudia z krajiny odchádzajú, pričom pôrodnosť klesá.“

Karabaticová, ktorá samú seba označuje za „ideálnu voľbu pre prezidentku Chorvátskej republiky“, bude čeliť tvrdej opozícii zo strany úradujúcej Kolinde Grabarovej Kitarovićovej, 51 ročnej prezidentke, ktorá si už užila svoj podiel na medzinárodnej sláve.



Zdá sa, že veľa politických myšlienok Karabaticovej má skôr progresívny charakter. Hoci je presvedčená, že „marihuana má liečivý účinok na ľudí“, priznáva, že jej navrhovaná legislatíva o potratoch by sa mohla ukázať ako rozporuplná, tvrdí však, že sa nebojí stáť za svojimi cieľmi.

&utm_campaign=dlfix

"Pre mňa je potrat po šiestom týždni vraždou a morálnym dnom ... To by sa samozrejme nevzťahovalo na znásilnené ženy alebo obete incestu," prehlásila Karabaticová.

&utm_campaign=dlfix

Čierna diera konzumuje susednú hviezdu na dychberúcom zábere (VIDEO)
Čierna diera, ktorá sa nachádza v galaxii Mliečna dráha, nenásytne konzumuje svoju susednú hviezdu s takou divokosťou, že doslova bliká viditeľným svetlom, čo je údajne niečo ako kozmický ekvivalent slintania. Čítať ďalej
19 | 10 | 2019 | Marek Molnár