Kisku prichytili na tajnej schôdzke s majiteľmi ESETu!
19 | 10 | 2019 I Magda Danková
Bulvárny denník Nový čas zverejnil fotografie exprezidenta Kisku zo súkromného stretnutia s predstaviteľmi spoločnosti ESET. Na záberoch je vidieť ako hlava štátu s "digitálnymi oligarchami" jedná v zimnej záhrade luxusnej bratislavskej reštaurácie na petržalskom brehu Dunaja. O čom v piatok, krátko popoludní hovoril bývalý prezident s predstaviteľmi jednej z najvplyvnejších slovenských firiem?

René Skalný: ESET a úsvit digitálnych oligarchov - I.časť
Pomenovanie “oligarcha” má pôvod v gréčtine a znamená vládu (naj)bohatších a preto najvplyvnejších osôb v štáte. V našich končinách je zvykom týmto slovom označovať ľudí, ktorým sa po zmene režimu podarilo dostať k obrovským majetkom doslova zo dňa... Čítať ďalej
20 | 02 | 2019 | René Skalný


Už pri oznamovaní strany hovoril, že pred voľbami minie státisíce eur, s ktorými mu budú pomáhať aj ďalší ľudia. Nový Čas zachytil Kisku na stretnutí s viacerými podnikateľmi zo slovenskej spoločnosti Eset. Medzi nimi bol aj Anton Zajac, ktorý v minulosti priznal, že ak bude záujem, peniaze Kiskovi poskytne.

„Andrej Kiska musí pokračovať ďalej, jeho kredit je veľmi silný. Urobil obrovský kus práce a pokiaľ by mal plány zmeniť Slovensko, tak určite to podporím,“ povedal ešte počas volebnej noci v marci tohto roku Zajac pre SME.

Zajac v minulosti podporoval Zuzanu Čaputovú a peniaze poskytol aj Progresívnemu Slovensku či iniciatíve Miroslava Beblavého. Zajac odmieta, že by to robil zo zištných dôvodov: „Nechcem za to žiadne protislužby, žiadne kontrakty.“ Kiska sa na jeho pomoc spoliehal už pred pár mesiacmi. „Na Slovensku je tak veľa dobrých ľudí, ako je aj pán Zajac, dúfam, že pomôžu,“ hovoril v relácii Na telo. Nový Čas sa ho pýtal, či sa so Zajacom dohodli, no do uzávierky neodpovedal.

Na schôdzke však nechýbali ani ďalší spolumajitelia Esetu ako Richard Marko, Peter Paško či Maroš Grund. Nie je jasné, či sa stretnutie nekonalo aj pri príležitosti galavečera Nadácie Eset, ktorý prebehol práve v piatok večer. Na ňom oceňujú výnimočných vedcov. Píše denník Nový Čas.

Zdroj: anc, Nový čas