Bojový stroj ako z inej planéty: Čína predstavila prototyp nového lietadla ktorý vyzerá ako UFO!

Ako z iného sveta. Tak by sa dal popísať novo predstavený prototyp čínskeho lietadla, ktorý by mal v budúcnosti doplniť zbierku najmodernejších strojov tejto krajiny. Vrtuľník totiž vyzerá, ako by išlo o stroj UFO či super-modernú helikoptéru podľa predstáv sci-fi filmov z päťdesiatych rokov minulého storočia.





Čína tvrdí, že "obrnená helikoptéra" bola navrhnutá pre "budúce bojové pole digitálnych informácií". Čínske médiá nazývajú stroj "Super Great White Shark" (v preklade Super veľký biely žralok). Čínsky štátny bulvárny denník Global Times dokonca o stroji tvrdí, že je zmesou moderných a preverených designov inšpirovaných americkou a ruskou vyspelou vojenskou technikou.

Encyclopedic News


Super Great White Shark je 7,6 metra dlhý, skoro 3 metre vysoký a zahŕňa kabínu pre dvoch pasažierov. Schematické kresby stroja ukazujú, že vrchný plášť zakrýva motory a rotory, čo by pravdepodobne ubralo stroju na hlučnosti.



Prototyp bol predstavený minulý týždeň na výstave leteckej techniky v čínskom Tchien-ťinu. Počas výstavy sa však nezdvihol z krajiny, zatiaľ bolo možné si stroj pozrieť len v statickej fáze. Teraz budúcnosť stroja, zjavne inšpirovaného vzhľadom legendárnych UFO, závisí na leteckých testoch. Ak by však vrtuľník testami prešiel, stal by sa prvým funkčným rotačným lietadlom vôbec. Najbližšie k tomu mal v minulosti americký vojenský projekt, ktorého rotorový rotačný stroj "Afrodita" sa však nevzniesol vyššie ako jeden meter a mal problémy so stabilitou.

Doteraz neodhalená záhada UFO. Uniknuté zábery ktoré nemali byť nikdy zverejnené
Existuje UFO? Naozaj ide o výmysel? Je UFO skutočné? Tieto otázky si experti pokladajú stále dokola. Čo o UFO vlastne vieme? Je to skutočne výmysel, alebo toto mimozemské plavidlo sa naozaj premáva nad našími hlavami? Čítať ďalej
08 | 10 | 2019 | Ján Prokop