10 otázok Ľuboša Blahu: Hyena Tódová marí vyšetrovanie, útok na Pentu ide z denníka, ktorý vlastní ESET!
14 | 10 | 2019 I Magda Danková
Poslanec SMERU-SD reaguje na medializovanú nahrávku rozhovoru Kočnera s Trnkom. Blaha vo svojom najnovšom facebookovom statuse kritizuje vynášanie informácii zo spisu. Za kazou, ktorá hýbe Slovenskom vidí "spravodajské hry slovenských liberálov" a zákulisný boj oligarchov. Najznámejší parlamentný marxista si kladie 10 otázok:

"Denník N uverejnil prepis rozhovoru bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a Sulíkovho kamaráta Mariána Kočnera. Len 10 politických poznámok, o ktorých sa v liberálnej tlači nedočítate - pretože sú pravdou a nie ich spravodajskou hrou:

KOČNER NA NAHRÁVKE TRNKOVI: "Zabijú ťa - Slávo za Gorilu zaplatil!"
14 | 10 | 2019 | SITA / Denník N / René Skalný


1. Hyena Tódová ďalej marí vyšetrovanie Kočnera

Ide opäť o únik z trestného spisu, čiže ďalšie porušenie zákona zo strany Moniky Tódovej a ďalší dôkaz toho, že niekto z vyšetrovania vypúšťa informácie a teda ho sabotuje. Dôvod? Prevzatie moci je zjavne dôležitejšie než nezávislé vyšetrenie vraždy Kuciaka. Dovoľte, aby som preto odteraz nazýval Tódovú prezývkou, ktorá jej sekne najviac: Hyena.

2. Útok na Pentu

Nevieme, či je rozhovor autentický, ale vieme, že je v prvom rade obžalobou finančnej skupiny Penta, resp. jej vlastníka Jaroslava Haščáka, o ktorom sa tam tvrdí, že si kupoval poslancov v čase Radičovej vlády, aby zabezpečil voľbu "svojho" generálneho prokurátora a pomáhal v tom aj Kočner. Haščák je vykreslený ako najnebezpečnejší biznismen na Slovensku, z ktorého má strach aj Kočner.

3. Viete, mimochodom, kto vlastní Denník SME?

Zisťujeme, že Kočner je dobrý kamarát Haščáka, čo je majiteľ denníka SME. Vraj spolu robia kšefty. "Majú rozbehnuté veci." A Kočner zúri, že Trnka vraj vytiahol na Haščáka Gorilu. A vraj za to Trnkovi hrozí smrť. Kočner zjavne predpokladá, že nahnevaná strana - majiteľ denníka SME - by mohla zabíjať. Trnku a dokonca aj jeho syna... Hrôza. Neskutočná hrôza. A opakujem - toto sa tvrdí o majiteľovi denníka SME, ktorému Kočner písal sms-ky aj v čase vraždy Kuciaka! Haló - SME!

René Skalný: ESET a úsvit digitálnych oligarchov – II.časť
Kým totalitné režimy sú charakteristické sústredením všetkej moci v rukách vládnucej vrstvy, v demokratickom štáte sa verejná moc spravidla rozdeľuje na výkonnú moc (vládu), zákonodarnú moc (parlament) a súdnu moc. V súčasnosti, v dobe ktorá máva... Čítať ďalej
25 | 02 | 2019 | René Skalný


4. Hanzelová a Schutz už podali výpoveď?

Mňa by len tak zaujímalo, čo sa práve honí hlavou priemernému redakatorovi denníka SME, ktorý je na výplatnej páske Penty, pretože píše pre jej denník. Uf, slúžiť Haščákovi - tlieskam, dámi a páni. Pripomeňme si, že pre Pentu takto pracuje Zuzana Hanzelová či Peter Schutz. Gratulujem.

5. Kočnerovci chceli zničiť Fica

V samotnom rozhovore sa meno Robert Fico používa iba v jednej súvislosti. Kočner má pochopenie pre Trnku, že sa chce Ficovi pomstiť. Čiže je zjavné, že Kočner a Trnka sú proti Ficovi. Problém pre nich je, že Gorila škodí Kočnerovmu kamošovi a kumpánovi Haščákovi. O Fica im nejde - ten im vadí.

Logicky z toho vyplýva, že to bol práve Fico, koho sa chceli všetci títo "dobráci" zbaviť. A to sa asi bratislavskej kaviarni nepočúva dobre. Ich hrdinské SME je v tom až po uši a nenávidený Fico bol vlastne terč pre Kočnerovu partiu.

6. Kočner zháňal hlasy - Ako to robil, nevieš, Riško?

Prejdime k tomu, čo je politicky najzaujímavejšie. Kupovanie poslancov. Vraj to robil Haščák. Tvrdí to Kočner. A zároveň tvrdí, že sám sa postaral o podporu pre Trnku. Nuž a teraz sa zamyslime. Ako sa o túto podporu Kočner postaral? Nebolo to náhodou v tom istom čase, keď raňajkoval so Sulíkom? A riešil s ním voľbu generálneho prokurátora? Preboha - veď Sulík je namočený do celého tohto svinstva! To je na uterák, Riško!

7. Útok na Pentu ide z denníka, ktorý vlastní ESET

A teraz sa zamyslime nad najzákladnejšou otázkou - o čo tu ide? Prečo to išlo von? A komu to vyhovuje?

Premýšľajme: toto je zjavný útok na Pentu. Tá je hlavným terčom. Hačšák je v rozhovore spájaný s Kočnerom a dokonca sa hovorí o vražde. A zároveň je obviňovaný zo špinavostí ohľadom Gorily. Toto je jednoducho jadrový útok na Pentu. A od koho ide tento útok? Z Denníka N, ktorý vlastní ESET. Prepojenia Zajaca z ESET-u, Lišpica a Tódovej sme už riešili. Ja len - vždy je dobré vedieť, odkiaľ útok ide. A kto je toho vlastník.

8. Prečo doteraz Tódová rozhovor tutlala?

Prečo by ESET útočil na Pentu? Premýšľajme. Tódová má zjavne informácie z trestného spisu. Protizákonne, ale má ich. Prečo ich dáva von až teraz? Prečo doteraz tutlala informácie proti Pente? Asi bolo treba vyjsť s tým práve teraz. Takže - otázka: čo sa deje teraz, že potrebujú klepnúť Haščákovi po hlave?

9. Toto celé je vnútorný boj liberálnych oligarchov

Teraz sa prosím pekne slovenská pravica máruje o to, kto bude lídrom protificovského ťaženia. ESET, resp. Denník N má svoje kone, vrátane Trubana či Kisku. Penta, resp. SME by tam radšej videla svojich. Hovorí sa o Beblavom. Spoločne chcú odstrániť Sulíka - to sa darí. Teraz ide o ich vnútorný súboj. Trubana sa podarilo zdecimovať nahrávkami, kde popularizoval drogy na školách. Zjavne ich vytiahol niekto zvnútra, hovorí sa, že Beblavý.

Druhá strana sa teraz mstí a chce zničiť penťáckych koníkov. Pamätáme si, kto v čase Gorily pôsobil v politike. Beblavý. Nakoniec to skončí pri ňom. A o to ide. Jedni dali dole Trubana, druhí idú po Beblavom. Vzájomný boj liberálnych oligarchických skupín pokračuje - každý chce mať svojho lídra.

10. Beblavý je jediný politik, ktorý slúžil gorilej vláde

ESET už definitívne presedlal na Kisku. Trubana im zničili feťáckou kauzou. Ten už teraz v každej relácii iba prosíka, aby sa s nimi spojil Žaľuď. Taká je taktika ESET-u. Zavadzia Beblavý. Ten hrá pre iných. A sám chce byť premiérom. Túži po tom od prvého dňa, čo ho mlátili v škole krajší chlapci.

A tak Tódová dostáva pokyn. Môžeš vytiahnuť špinu, dievča. A je to vonku. Útok na Pentu, útok Gorilou. Útok, ktorý vždy skončí pri Beblavom. Darmo sa ten oháňa tým, ako nemá rád Pentu - to je len také slabučké hryzkanie, aby to dobre vyzeralo. Všetci vedia, kto je Beblavý. Naša "nová tvár".

On bol ako politik SDKÚ spoluzodpovedný za Gorilu aj za špinavú voľbu generálneho prokurátora. Po celej tejto špine, ktorá ide z denníka ESET-u, má vyrásť nový kráľ pravice - Kiska. O tom to je."

KOČNER NA NAHRÁVKE TRNKOVI: "Zabijú ťa - Slávo za Gorilu zaplatil!"
14 | 10 | 2019 | SITA / Denník N / René Skalný


Píše už tradične na sociálnej sieti Ľuboš Blaha. Asi nikoho neprekvapí, že parlamentný poslanec odmieta akékoľvek zapojenie vládnej strany SMER-SD v celom škandále. Naopak, v závere svojho príspevku vyzýva na odstúpenie celej redakcie denníka SME "kolektívnou výpoveďou" a vyvodenie politickej zodpovednosti zo strany liberálov.