Slovenská polícia má hovorcu roka, hviezdil Slovnaft aj Potravinárska komora
12 | 10 | 2019 I Magda Danková
Každoročná súťaž Hovorca roka pozná od piatka svojich víťazov. Porota zložená z novinárov a odborníkov na komunikáciu oznámila mená troch víťazov v kategóriách štátna správa a štátny sektor, privátny a komerčný sektor a napokon samospráva a neziskový sektor. O titul v každej z jednotlivých kategórii bojovalo 5 nominantov, ktorých nominácie boli zverejnené ešte v septembri. Porota v spolupráci s partnerom Slovakia Online analyzovala tento rok výstupy a pôsobenie viac ako 140 hovorcov vo všetkých troch oblastiach.

„Práca hovorcu je čoraz náročnejšia. Už nie je len o spolupráci s novinármi, ale aj o práci so sociálnymi sieťami, boji proti čoraz väčšiemu množstvu dezinformácií. Spravodajstvo a publicistika sa zasa prelínajú ako nikdy doteraz,“ uviedol Vladimír Machalík, predseda Asociácie hovorcov Slovenska a zároveň predseda poroty.

„Víťazov sme ocenili za mimoriadne kvalitnú komunikačnú prácu pre svoje organizácie, komunikačné zručnosti, odbornosť v oblasti aj etické správanie, neoddeliteľnú súčasť práce kvalitného hovorcu,“ dodal Machalík, ktorý je inak riaditeľom komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.



 

V kategórii štátna správa a štátny sektor suverénne zvíťazil Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru SR. Vlani v tejto kategórii triumfoval Roman Krpelan, hovorca bývalého prezidenta Andreja Kisku.


Hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaftu Anton Molnár uspel v kategórii privátny a komerčný sektor. Vystriedal tak hovorcu reťazca Lidl Tomáša Bezáka, ktorý cenu dostal vlani.


V kategórii samospráva a neziskový sektor mala navrch Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Tá ako jediná z trojice obhájila svoj titul.


Ocenenie Top Hovorca roka sa porota aj v tomto ročníku rozhodla neudeliť. Naposledy tak urobila v roku 2017, keď ho získal Juraj Rizman za prácu v občianskom združení Via Iuris. V súčasnosti je poradcom v tíme prezidentky Zuzany Čaputovej.

„Víťazov sme ocenili za mimoriadne kvalitnú komunikačnú prácu pre svoje organizácie, komunikačné zručnosti, odbornosť v oblasti aj etické správanie, neoddeliteľnú súčasť práce kvalitného hovorcu,“ uzavrel Machalík.