Legendárna Hana Hegerová sa schováva pred svetom. Slávnostného koncertu na jej počesť sa nezúčastní!
15 | 09 | 2019 I Ján Prokop

"Piaf z Prahy" Hana Hegerová (87) oslávi už na jeseň úctyhodných 88. rokov. Pri tejto príležitosti je vo Fóre Karlin naplánovaný slávnostný koncert, ktorý sa koná na jej počesť a má sa ho zúčastniť rad stálic českého hudobného neba. Jedinou chybou na kráse je to, že na akciu oslávenkyňa nedorazí.


Kráľovná československého šansónu v roku 2011 nečakane ukončila profesionálnu kariéru. Speváčka vtedy skalopevne tvrdila, že sa chce definitívne zbaviť stresu, lenže podľa mnohých za tým stáli predovšetkým zdravotné komplikácie spojené s pohybovým ústrojenstvom, ktoré bohužiaľ ešte vo väčšej miere pretrvávajú dodnes. Odvtedy nevstúpila na javisko a postupne sa stratila z dohľadu verejnosti. Posledných niekoľko rokov je uväznená vo vlastnom byte na Staromestskom námestí, ktorý opúšťa veľmi sporadicky.

"Veď ja nemôžem vôbec chodiť. Krívajúc sa ťažko o dvoch barlách. Sama sa nemôžem prejsť ani po terase, pretože by som žuchla. Vyjdem tam len s niečou pomocou," posťažovala sa v minulosti. Hana aspoň pravidelne navštevuje rehabilitačné centrum v Beroune, kde sa zveruje do rúk odborníkov.

Karel Gott otvorene o boji s leukémiou! Je to na dobrej ceste?
Len deň potom, čo Karel Gott (80) statočne priznal, že bojuje s akútnou leukémiou, chceli ľudia už zneužiť situácie. Na sociálnej sieti sa okamžite objavili ponuky na zázračné uzdravenie. Pokútny liečitelia zacítili... Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | Ján Prokop


"Do nemocnice sa vraciam každý pol rok. Som svojím spôsobom zodpovedná. Denne doma robím niekoľko smiešnych pohybov a snažím sa, ale sú veci, ktoré sama nezvládnem," priznala otvorene. Preto nie je divu, že má aj v domácom prostredí k dispozícii asistentku a upratovačku, ktorá mnohé uľahčuje. Takisto vnuk Matúš Heger pridáva ruku k dielu, vzorne sa o babičku stará a dohliada na jej záležitosti.

Práve z týchto dôvodov sa speváčka stráni verejnosti, želá si totiž, aby si ju ľudia pamätali ako noblesný dámu plnú síl. Hegerová si kvôli tomu už odpustila koncert k osemdesiatym piatym narodeninám, ktorý sa konal pred tromi rokmi v Divadle Viola. A ako sa zdá, teraz tomu nebude inak.

"Tento rok v októbri mi bude osmaosmdesát rokov a pripravuje sa veľký koncert. Na verejnosti sa neukážem. Bude to koncert o mne bezo mňa. Budú tam známi speváci, ktorí zaspievajú skladby z môjho repertoáru. Každopádne ja osobne tam nebudem, ale ak sa to natočí , tak sa veľmi rada pozriem, "oznámila vopred. Penice navyše odmieta nielen účasť na spoločenských akciách, ale aj rozhovory.

"Ďakujeme za záujem, ale babička už rozhovory neposkytuje," informoval sedmička jej vnuk Matúš Heger. Bohužiaľ, presvedčiť sa nám ho nepodarilo ...

Hana Hegerová priznala problémy s obličkami. Nie som poslušný pacient, hovorí
Kráľovná českého šansónu Hana Hegerová priznala, že ju trápi choroba obličiek. V nemocnici je vraj vďačná aj za jednolôžkovú izbu. Rozhovor priniesol portál idnes.cz. Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | Roman Suchý