Mladá princezná Charlotte a jej prvý deň v škole! Ako to celé prebiehalo?

Štvorročná princezná Charlotte, dcéra vojvodu a vojvodkyne z Cambridge, dnes začala školskú dochádzku. Z prvého školského dňa bývajú nervózni malí aj veľkí, a keď ste z kráľovskej rodiny, tak o to viac, pretože vás často sleduje celý svet. Charlotte má veľkú oporu v šesťročnom bratovi a dnes išli ruka v ruke do londýnskej školy Thomas 's Battersea, ktorú malý princ navštevuje už dva roky.


Ako prebiehal nástup do školy mladej princeznej?  Poďme si zaspomínať aj na školské premiéry princov Williama a Harryho a následníka trónu princa Charlesa.

Niet pochýb, že dnes je veľký deň v živote princeznej Charlotte, ktorá je pekný živel a pokojne na verejnosti vyplazí jazyk. V júni jej matka prezradila, že sa dievčatko do školy veľmi teší a je isté, že vďaka svojej priateľskosti bude s deťmi dobre vychádzať. Na fotografiách to vyzeralo, ako keby sa zo začiatku trochu hanbila, aspoň podľa toho, že sa chvíľkami schovávala za svoju mamičku, vojvodkyňu Kate. Ako už ale bolo povedané - Charlotte ide do všetkého po hlave, a tak po chvíľke už posielala úsmevy všetkými smermi. Rodičia ju prihlásili do rovnakej školy, ako jej staršieho brata. Tak uvidíme, ako sa tam mladší súrodenec zapíše.



 

Boli mu štyri roky a v školskej uniforme bol rozkošný. Ale za ruku ho viedol len princ William (37). Prečo si veľký deň najstaršieho syna nechala ujsť jeho krásna mamička? Kráľovský palác len pár dní pred Georgeovým nástupom do školy oznámil, že kráľovskí manželia čakajú tretie dieťatko. A vojvodkyňa v tehotenstve trpí silnými nevoľnosťami - a neminuli ju, ani keď čakala najmladšieho Louise (14 mesiacov). Princ George mal trošku vyplašený výraz, ale jeho rodičia požiadali médiá o pokoj a na mieste bol prítomný len jeden fotograf a kameraman.



Do škôlky nastúpil princ William v septembri 1985 a v ruke držal fľaštičku s obrázkom poštára Pata. V januári 1987 ho potom princezná Diana († 36), sprevádzala do školy Wetherby. V zimnej uniforme vyzeral roztomilo a matka sa s ním farebne zladila . Väčšina detí prežije štandardné "prvý školský deň" a len na hŕstku čaká armáda fotografov. Lady Diana vraj cestou do školy kládla synčekovi na srdce, nech z nich nie je nervózny a je sám sebou. Hoci bola na Williamovi vidieť neistota, fotografom s úsmevom zamával.



Rovnako ako malá Charlotte aj princ Harry (34) mal nástup do školy uľahčený vďaka podpore staršieho brata. V septembri 1989 kráčal do Wetherby s typickým nezbedným úsmevom a po boku mu mal Williama s výrazom profesionálneho študenta. Obaja mali šedo-červenú uniformu a lady Diana s nimi v červenom komplete opäť krásne ladila. A pretože Harry a jeho žena Meghan (38) radi robia veci po svojom, sme už teraz zvedaví, ako prebehne prvý školský deň ich syna Archieho.



Kráľovskí potomkovia sa vzdelávali za múrmi paláca a až princ Charles (70) študoval "obyčajnú" školu. Ako dieťa bol rozmaznávaný babičkou Alžbetou, kráľovnou matkou († 101), a mal vraj sklony k precitlivenosti. Keď mu bolo osem, rozhodli sa jeho rodičia kráľovná Alžbeta II. (93) a princ Philip  (98), že potrebuje spoločnosť detí, a poslali ho do Hill House School v Londýne. Stal sa tak prvým kráľovským dedičom, ktorý sa vzdelával mimo palác. Plachému chlapcovi dlho trvalo, kým si našiel kamarátov, jeho rodičia navyše trvali na tom, aby nebol nijako odchovaný.