HROZÍ, ŽE KOČNER ZDRHNE? Podľa Rajtára je to možné, podal aj 2 trestné oznámenia
04 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Poslanec opozičnej strany Sloboda a Solidarita Jozef Rajtár podal na generálnej prokuratúre dve trestné oznámenia, ktoré majú súvisieť s uniknutou komunikáciou Mariana Kočnera.


K téme čítajte viac:

ŠPEHOVAL AJ SULÍKA: Kočner mu na oslavu 50. narodenín poslal namiesto darčeku Petra Tótha
Aktuality.sk píšu o tom, ako správy medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema potvrdzujú výpoveď jeho niekdajšieho spoločníka Petra Tótha, že na pokyn Mariana Kočnera sledoval predsedu SaS Richarda Sulíka. Čítať ďalej
18 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Podávam trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru v súvislosti s nedávno zverejnenou komunikáciou z aplikácie Threema z telefónu Mariana Kočnera," povedal Rajtár hneď na úvod tlačovky.

Podľa neho z komunikácie vyplýva, že Kočner mal plánovať aj jeho sledovanie samotného Rajtára. "Cez osobu Norberta Bödöra sa malo lustrovať obrovské množstvo novinárov na žiadosť Mariana Kočnera. Tu máme niečo podobné, sledovanie osoby, v mojom prípade poslanca, pravdepodobne opäť cez Bödöra," povedal Rajtár.

DÝKA DO CHRBTA? Rajtár ešte v júni vyzval Sulíka, aby odstúpil ako predseda SaS
Predseda strany SaS Richard Sulík v rozhovore pre Denník N prezradil, že ho ešte v júni vyzval poslanec za SaS Jozef Rajták k odstúpeniu z funkcie predsedu strany. Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Práve preto sa rozhodol podať trestné oznámenie za zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Podľa neho si mal Kočner zisťovať jeho číslo a e-mailovú adresu, aby ho mohli sledovať.

"Kočner tam písal, len mi daj číslo a mail a idem to zariadiť," uviedol Rajtár a dodal, že to bolo pre nich zrejme "rutinou". Diať sa to malo skrze vplyv a kontakty na polícii, alebo mali mať k dispozícii monitorovacie zariadenia.

To ale nie je všetko - poslanec podáva aj ďalšie trestné oznámenie. "Dávam aj trestné oznámenie na krivé obvinenie na Mariana Kočnera," povedal Rajtár.

 

Rajtár sa vyjadril aj k blížiacej sa Kočnerovej výpovedi v kauze zmenky, ktorá sa má uskutočniť 9.9.. Rajtár sa obáva ale dvoch vecí - že niekto (Haščák a Bödör) môže zmariť vyšetrovanie, a že hrozí Kočnerov útek.

Podľa neho je šéf Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan Bödörov človek a práve preto môže podľa neho hroziť, že Kočner ujde. "Kočnera v minulosti presunuli do inej väznice práve pre to, že v Bratislave vyšetrovatelia upozornili na riziko, že tam má Kočner svojich ľudí a môže vyšetrovanie ovplyvňovať," dodal na záver Rajtár.

Fico, Kočner, a Bödörovci: Čo všetko ich spája? Fico si s dvoma z nich tykal, čo teda naozaj nerobí s každým
Týždenník Plus 7 Dní píše o blízkych vzťahoch medzi podnikateľmi Norbertom Bödörom, jeho otcom Miroslavom Bödörom a bývalým premiérom Robertom Ficom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | Peter Bachan


%5B0%5D=68.ARBSKIhx2qfVoZKRabNVOA85ax8HSdbS2CQ7mOaNilDEskDI1RSxycFfRJ1bm8bKzOD11HRw81_ctddPNUMTJLoXPuOvYzE6vPgXVzNYv5Omq7FKeGhZgPLSpdYEfUqHL0nfaP8kY51TeTszrItWg_VJY_lVXOQIybePdD2iGrJwhamW1zJmP6IuZ82ILclLBEQA6ta226SdeF2xexRj6MxQ9Jf0ZhsumCHwHaJOI5vJ-5DpU3Pf9txy5rUXzraiH0qQnVNEVqc7AEqJ1v-jRlIpXa8A3_pSG2VsPz8dxhtsn0qO7UFt4TXuBN3hYRxVS_88bA0WnQpkbtY6JMZ8QJmmtOw&__tn__=-R