Stretnutie lídrov o situácii na Ukrajine sa uskutoční na budúci mesiac, prehlásil Macron
26 | 08 | 2019 I SITA

Stretnutie najvyšších predstaviteľov Ruska, Ukrajiny, Nemecka a Francúzska o konflikte na Ukrajine sa uskutoční na budúci mesiac. Oznámil to v pondelok na konci summitu G7 vo francúzskom Biarritzi francúzsky prezident Emmanuel Macron. Stretnutie sa má konať na úrovni vlád alebo lídrov štátov, neuviedol však bližšie podrobnosti.


Macron sa tiež vyjadril, že lídri siedmich najvyspelejších krajín sveta sa nezhodli na tom, či pozvať späť medzi seba aj Rusko, ktoré z vtedajšieho bloku G8 po anexii ukrajinského Krymu v roku 2014 vylúčili.

Americký prezident Donald Trump sa nechal počuť, že by mohol pozvať ruského prezidenta Vladimira Putina na budúcoročný summit, ktorý chce, aby sa konal v americkom Miami. Podľa európskych predstaviteľov je to však predčasné a najprv žiadajú pokrok v mierových rokovaniach s Ukrajinou.

Trump poprel, že údajne navrhol použiť jadrové bomby proti hurikánom
Americký prezident Donald Trump v pondelok poprel správu amerického spravodajského portálu Axios, že údajne navrhol zhadzovať jadrové bomby na hurikány ešte predtým, ako sa dostanú nad územie USA. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Marek Molnár / TASR