NOVÉ KOČNEROVINY: Zsuzsovej písal aj o „akčnom pláne“, v ktorom mala zohrať úlohu aj ĽSNS
26 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Aktuality.sk uverejnili ďalšiu časť z komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej, ktorá sa týka Kočnerových plánov v prípade, že by sa Most po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nezúčastnil na vláde. Tak sa však nestalo.


K téme Marian Kočner čítajte viac:

KOČNEROV SVET SA ROZPADÁ? Novinárov chytil do emotívnej pasce, ktorá môže byť súčasťou jeho plánu
Podľa niektorých ohlasov padli novinári zverejnením Kočnerovej komunikácie na jeho úroveň, keďže on im urobil ešte v roku 2016 to isté. Je to ale naozaj tak? Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | Peter Bachan


„Akčný plán v prípade odchodu Mostu: dovládnuť do konca s podporou Kotlebu (lebo on predčasné voľby nechce) – zobrať pod seba SIS – dať Andrejovi dopravu a životné – spraviť Moniku ministerkou – schváliť zákon o zahraničnom agentovi (podporí to aj Kotleba) – cez tento zákon oslabiť mainstream médiá – od..bať novým zákonom mimovládky – vyriešiť vraždu – poslať do p..e Jara – zastupovať bude ten truľo z Malaciek a ten bude poslúchať – po..bať Matoviča, Vlekára (Tak prezývali Borisa Kollára, pozn. red.), Gambina (Daniel Lipšic, pozn. redakcie), Krajniaka, Sulíka – rozdať národu (učitelia, zdravotníci...) kopu prachov – udobriť sa s Harabinom – obsadiť ÚS SR – ovládnuť Markízu – sposlušniť Sláva a jeho médiá – po..bať Miša a kúpiť TA3 – pripraviť sa na voľby,“ citujú Aktuality z Kočnerovej komunikácie.

Tieto "veľkolepé" plány mal Kočner Zsuzsovej predstaviť 11. marca 2018, teda pár týždňov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Vtedy do svojho plánu mal zakomponovať aj alternatívne médiá, ktoré mali šíriť "jeho" myšlienku, že v uliciach na protestoch bolo iba 2,5 percenta oprávnených voličov. Zsuzsovej sa vtedy sťažoval, že takýmto spôsobom to nikto v médiách neuvádzal.

„A dám reklamu Hlavné správy aj na budovu Technopolu. Slniečkárov dzigne,“ napísal vtedy Kočner.

KOČNER: "Dám reklamu na Hlavné správy aj na budovu Technopolu. Slniečkárov dzigne.“ Tie to označili za "podlosť"
O tom, ako Marian Kočner šíril svoje myšlienky cez spravodajské weby, píše Denník N. Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Zákon o "zahraničných agentoch" podali Kotlebovci ešte 7. marca, teda pred tým, ako Kočner predstavil Zsuzsovej svoj "akčný plán". Nebolo to však prvýkrát, kedy tento zákon podávali - prvýkrát tento zákon podali ešte 23.9.2016. Kotlebovci ešte minulý týždeň popreli akýkoľvek kontakt s Kočnerom.

V tom čase podávali podobný návrh aj poslanci z hnutia Sme rodina, no v ich prípade nešlo o "zahraničných agentov", ale skôr o právnu úpravu v štýle FARA, ktorý sa používa v Spojených štátoch.

Svojim postojom k novinárom a mimovládnym organizáciám je nechválne známy aj vládny Smer, presnejšie predseda strany Robert Fico. Ten novinárov nazýva "idiotmi" či "protislovenskými prostitútkami" už od čias jeho prvej vlády s Jánom Slotom a Vladimírom Mečiarom. Smer však akúkoľvek spoluprácu s Kočnerom či ĽSNS odmieta.

Aj táto nová časť zverejnenej komunikácie odhaľuje "Kočnerov svet", ktorý sa síce nemusí zakladať na realite, ale je viac než jasnou sondou do myšlienkových pochodov Mariana Kočnera. Opäť ostáva len čakať, akú časť komunikácie zverejnia niektoré slovenské redakcie na ďalší deň.

Kočner chcel Moniku Jankovskú ako ministerku spravodlivosti. Jej meno sa spája s nejednou kauzou
Sudkyňa Monika Jankovská, ktorá teraz pôsobí na ministerstve spravodlivosti ako štátna zástupkyňa, popiera, že by bola v kontakte s Marianom Kočnerom, píše Denník N. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan