ŠOK: V Barcelone prepadli a okradli afganského veľvyslanca
20 | 08 | 2019 I TASR

Neznámi páchatelia prepadli cez víkend na ulici v katalánskej metropole Barcelona afganského veľvyslanca v Španielsku Masúda Chalílího. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.


Útočníci prepadli Chalílího v nedeľu večer v centre Barcelony, zvalili ho na zem a ukradli mu náramkové hodinky. Veľvyslanec, ktorý sa v Barcelone zúčastňoval na oslavách afganského Národného dňa, utrpel zranenie dolnej končatiny, ale podľa zdroja z afganskej ambasády v Madride "je v poriadku".

K incidentu došlo v čase, keď v Barcelone, ktorá je jedným z najnavštevovanejších miest sveta, dochádza k prudkému nárastu zločinnosti, pričom obeťami trestných činov sa už viackrát stali aj zahraniční turisti.

Od júla zaznamenali v Barcelone osem vrážd, čo je podľa AFP neobyčajne vysoký počet, a to najmä s ohľadom na skutočnosť, že Španielsko patrí medzi krajiny s najnižšou mierou trestnej činnosti v Európe.

TRAGÉDIA: Havária autobusu v Laose si vyžiadala životy 13 turistov z Číny (VIDEO)
Najmenej 13 ľudí prišlo o život v Laose pri havárii autobusu vezúceho turistov z Číny. S odvolaním sa na čínske veľvyslanectvo vo Vientiane o tom v utorok informovala agentúra AP. Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | Marek Molnár / TASR