ŠPORT: Prestup v rámci londýnskych veľkoklubov, na Emirates Stadium sa sťahuje David Luiz
08 | 08 | 2019 I SITA

Londýnsky Arsenal iba pár hodín pred začiatkom novej sezóny najvyššej anglickej futbalovej súťaže posilní jeden z najlepších brazílskych obrancov. Je ním David Luiz, ktorý predošlé tri sezóny strávil v konkurenčnom tíme FC Chelsea.


Rodák z Diademy vo štvrtok absolvuje lekársku prehliadku, po ktorej by mal podpísať kontrakt na dva roky. Prestupová suma je na základe dohody londýnskych veľkoklubov osem miliónov libier. Zaujímavosťou je, že v auguste 2016 prestúpil Luiz z parížskeho Saint-Germain do FC Chelsea za viac než štvornásobnú sumu (32,3 milióna GBP).

Arsenal obsadil v predchádzajúcom ročníku Premier League piate miesto, a musí sa opäť uspokojiť iba s účasťou v Európskej lige. Napriek tomu získal do svojho kádra hneď niekoľko zaujímavých hráčov. Najdrahším hráčom v histórii klubu sa nedávno stal Nicolas Pepe (72 miliónov libier) a obranné rady vystuží spomenutý brazílsky stopér.

ŠPORT: Zneužívaná šampiónka Bilesová neplače, ale proces uzdravenia z rán na psychike bude dlhý
Americká gymnastická kráľovná Simone Bilesová sa naoko v pokoji pripravuje na budúcoročné olympijské hry v Tokiu, ale v jej duši zostáva otvorená hlboká rana. Skryte pod povrchom, ale stále v sebe prežíva mix hnevu, sklamania a smútku z toho, čo sa... Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | SITA


David Luiz by mal byť alternatívou za francúzskeho stopéra Laurenta Koscielneho, ktorý po deviatich rokoch opustil Arsenal. V prípade "kanonierov" sa hovorí o možnom príchode Kierana Tierneyho, za ktorého je vedenie londýnskeho klubu ochotné zaplatiť škótskemu Celticu Glasgow až 25 miliónov libier.

David Luiz počas svojho pôsobenia v Chelsea odohral 248 zápasov, v ktorých strelil osemnásť gólov. V sezóne 2011/2012 s ňou vyhral Ligu majstrov, raz ovládol Premier League a dvakrát sa tešil z triumfu v prestížnom FA Cupe. Jeho predošlý zamestnávateľ FC Chelsea sa aj vďaka tomuto transferu dostal do neľahkej situácie. Pred Luizom tiež prišiel o Angličana Garyho Cahilla, no tieto straty nemôže nejakým spôsobom nahradiť.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) mu totiž v máji udelila ročný zákaz podpisovania nových hráčov, dôvodom bolo porušenie pravidiel pri podpísaní zmlúv s 29 mladými hráčmi vo veku do 18 rokov. Obrana "The Blues" tak bude zrejme stáť na trojici Antonio Rüdiger, Kurt Zouma a Andreas Christensen.

ŠPORT: Slováci začnú prípravu na ME dvoma súbojmi v Česku, nominácia už bez Mlynarčíka a Petráša
Po dvojtýždňovom sústredení v Poprade sa slovenská volejbalová reprezentácia mužov presunula do českého Jablonca nad Nisou, kde ju čakajú úvodné dva prípravné zápasy pred európskym šampionátom v Belgicku. Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | SITA