ŠPORT: V Iuvente filozofia práce s mladými hráčkami, na domácej scéne myslia v Michalovciach na najvyššie méty
06 | 08 | 2019 I SITA

Iuventa Michalovce ako úradujúci slovenský šampión v hádzanej žien prezentoval na utorkovej tlačovej besede novinky pre nadchádzajúcou sezónou 2019/2020, do ktorej pôjde už pod vedením nového kouča Petra Dávida.


Jeho asistentom, zároveň trénerom brankárok a videoanalytikom je Ján Lajčák. "Zmien sa u nás počas leta udialo viacero. Chceme ísť filozofiou, že budeme dávať priestor mladým hráčkam a práci s nimi. Jednoducho, chceme vytvoriť mladé a ambiciózne družstvo s perspektívou zlepšovať sa do budúcnosti. V rámci toho máme určité ciele, ktoré chceme plniť," uviedol na úvod športový riaditeľ Ján Beňadik, ktorý vzápätí konkretizoval ambície na najbližšiu sezónu: "Chceme získať národný titul, obhájiť triumf v Slovenskom pohári. Určite by sme radi získali aj medailu v MOL lige."

Dávid pred príchodom na Zemplín viedol najväčšieho konkurenta Iuventy v spoločnej slovensko-českej súťaži - šampióna z ČR DHK Baník Most.

"Projekt Iuventy prezentovaný Janom Beňadikom sa mi od prvého kontaktu pozdával. Neobávam sa hromadného omladenia kádra. Mám skúsenosti s prácou s mladými hráčkami. Priznám sa, že som ešte nemal družstvo, v ktorom by najstaršia hráčka - v našom prípade Paťa Wollingerová - mala 29 rokov. V minulosti som zvykol odchádzať z Michaloviec v pozícii súpera veľmi nahnevaný. Som rád, že teraz som na druhej strane. Teší ma, že tu nie je tlak na triumf v MOL lige za každú cenu, vďaka čomu môžeme družstvo vyskladať a rozložiť záťaž na viacero hráčok," povedal P. Dávid.

ŠPORT: V Iuvente filozofia práce s mladými hráčkami, na domácej scéne myslia v Michalovciach na najvyššie méty
Iuventa Michalovce ako úradujúci slovenský šampión v hádzanej žien prezentoval na utorkovej tlačovej besede novinky pre nadchádzajúcou sezónou 2019/2020, do ktorej pôjde už pod vedením nového kouča Petra Dávida. Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | SITA


Iuventa má za sebou sústredenie v Liptovskom Jáne. "Družstvo sme spoznávali aj z inej perspektívy. Som spokojný s prístupom dievčat k nastavenému režimu, funguje to perfektne. Zatiaľ nemáme nijaký zdravotný problém. Dúfam, že to tak aj zostane," dodal skúsený kormidelník.

Obmenou prešiel aj majstrovský hráčsky káder Michaloviec, ktorý opustili opory a skúsené hráčky - Petkovičová, Mugošová, Habánková, Fiľková-Trehubová.

"Odišli členky základnej zostavy. Do tímu prišli všetko mladé hráčky, ktoré majú pred sebou hádzanársku budúcnosť. Našou ambíciou je posunúť ich na vyššiu úroveň," vysvetlil zámery vedenia Beňadik.

V Iuvente majú aj štyri nové tváre - Ukrajinku Anastasiu Burdinovú z Černova, 23-ročnú poľskú brankárku Weroniku Kordowiecku a mladé Čiernohorky Milicu Trifunovičovú, Mariju Radovičovú (obe roč. nar. 2000), juniorské reprezentantky tejto balkánskej krajiny.

Okrem nich pribudli do tímu žien aj štyri dorastenky - Miriam Milenkyová, Ela Savko, Simona Rovňáková, Ivona Michalcová. "Káder je zložený z 19 - 20 hráčok. Myslím si, že je dostatočne široký a pre túto chvíľu aj uzavretý. Na súpiske máme osem hádzanárok, ktoré môžu ešte nastupovať aj za dorast, čo nám umožňuje riešiť ich zápasové vyťaženie," doplnil Beňadik.

ŠPORT: Rekordér anglickej reprezentácie sa vráti domov. Wayne Rooney sa dohodol s Derby County
Anglický futbalový útočník Wayne Rooney v zámorí nevydržal dlho. Skúsený 33-ročný zakončovateľ sa po skončení aktuálnej sezóny súťaže MLS vráti na Britské ostrovy. na spolupráci sa dohodol s klubom Derby County. Rooney by mal v novom pôsobisku... Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | SITA