Stovky ľudí sa ponáhľa darovať krv pre obete smrteľnej streľby z El Paso (VIDEO)
04 | 08 | 2019 I Imrich Kovačič

Obyvatelia El Pasa sa hromadne hlásia v lekárskych strediskách a dlhé hodiny ochotne stoja v odhodlaní darovať krv obetiam hromadnej streľby v miestnom obchode Walmart, pri ktorom zahynulo 20 ľudí.


Miestne médiá informovali, že centrá darcovstva krvi  boli „ohromené“, keď stovky ľudí odpovedalo na výzvy policajných a mestských úradníkov, aby ľudia išli darovať krv obetiam nešťastia.





Obyvatelia a reportéri priamo na miestach darcovských centier zachytili a následne zdieľali videá na sociálnych sieťach, pri ktorých je vidieť množstvo ľudí stojacich v dlhých radoch pred zariadeniami. Niektorí stáli celé hodiny a čakali, kým budú na rade, aby mohli pomôcť obetiam streľby.



"Išiel som tiež darovať krv, ale zariadenie nemalo už priestor pre parkovanie a ulice boli zaplavené ľuďmi, ktorí sa snažili dostať dovnútra," napísala jedna osoba.



"Moja matka a ja sme išli darovať krv a okolo bloku je rada stoviek ľudí." Všetci stoja na priamom slnku, “ uviedol iný používateľ Twitteru . "Ľudia vedia byť úžasní."



Sandra Ramirez, reportérka miestneho kanála KTSM 9 News, uviedla, že dobrovoľníci prinášajú ľu'dom stojacim v neznesiteľnej horúčave na priamom slnku pizzu, vodu a energetické nápoje aby vydržali vysoké teplo a aby dokázali stáť v radoch pred centrami darcovstva krvi.



Dopravná služba Lyft  ponúkla bezplatnú prepravu ľuďom, ktorí chcú ísť darovať krv v El Paso.