Kiska hovorí o mafiánskom štáte, Kočner a Bodör mali ovládať políciu
01 | 08 | 2019 I TASR

Exprezident Andrej Kiska hovorí o mafiánskom štáte počas vlády Smeru-SD. Marian K. a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör mal podľa Kisku mať "pod palcom" políciu a zneužívať ju v prospech Smeru-SD. Kiska to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na komunikáciu podnikateľov, ktorú zaistila a rozšifrovala polícia.


 "Marian K. a Bodör mali pod palcom políciu na čele s Gašparom (bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, poznámka TASR), ktorú hrubo vo svoj prospech a v prospech Smeru zneužívali proti novinárom, advokátom, prezidentovi a mnohým iným," skonštatoval s tým, že od vraždy novinára Jána Kuciaka vychádza na povrch veľa skutočností o prepojení mafie s vládnou mocou.

Vo svojom vyjadrení Kiska, ktorý zakladá stranu Za ľudí, apeluje na premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Pýta sa, kde je a "prečo nemá tlačovku a negarantuje, že takéto veci sa už nedejú a nebudú sa opakovať".

Kočner mal posielať Tóthovi osobné údaje Jána Kuciaka pred vraždou
Podnikateľ Marian K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka, mal v októbri 2017 poslať bývalému novinárovi a príslušníkovi SIS Petrovi Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára. "Ján Kuciak, Veľká Mača 558, Galanta,“... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR


Podľa medializovaných informácií mal Marian K. komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bodör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian K. mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o jej budúcnosť obavy.

Portál sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom K. Informuje tiež, že Marian K. mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina), a exprezidenta Andreja Kisku (Za ľudí). Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian K. a niekdajší riaditeľ televízie Pavol R.

Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Kočner chcel odstaviť Kollára, "kauza" Čistý deň mu vtedy nevyšla. Ten teraz reaguje na "Kočneroviny"
Organizovaná zločinecká skupina cieľavedome zneužívala policajnú moc, niektorých okresných prokurátorov, sudcov a podsvetie na to, aby diskreditovala nepohodlných politikov, povedal pre TASR predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár v reakcii na... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Redakcia, TASR