ĎALŠIE PREPOJENIE? Zbrane na vraždu Lipšica a prokurátorov mal riešiť muž spájaný s ďalšou kauzou
28 | 07 | 2019 I Peter Králik/SITA

K podrobnostiam z ďalšieho obvinenia ľudí z prípadu Kuciak, o ktorých už televízia JOJ informovala, portál televízie noviny.sk prináša nové zistenia.


Ide o dvojicu, ktorá sprostredkovateľovi a objednávateľke vraždy dodala dva funkčné samopaly. Mali byť použité na pripravovanú vraždu prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho. Nové zistenia redakcie Noviny.sk smerujú k doposiaľ verejnosti neznámemu obvinenému Adamovi H.

Jeho priezvisko polícia zatiaľ nezverejnila, vychádzali z neho ale vyšetrovatelia, keď plánovali zaistenie kšeftárov so zbraňami a hľadali pre akciu vhodný krycí názov. Dali jej meno "Virtuóz".

Podľa portálu Adama prepája prípad Adriany, ktorú útočník polial kyselinou. "Mladík, ktorý na základe objednávky od údajného sprostredkovateľa vraždy prokurátora Žilinku, Šufliarskeho a novinára Jána Kuciaka, zabezpečil dva samopaly vzor 61 škorpion je veľmi pravdepodobne v príbuzenskom vzťahu s expartnerom mladej ženy, ktorú 12. apríla v Nových Zámkoch pri rannej prechádzke napadol maskovaný muž a polial ju kyselinou. Adriana Fujaszová mala len 39 rokov, keď zraneniam po útoku podľahla," uvádzajú noviny.sk.

Podľa informácií TV JOJ polícia pracovala s verziou, že za útokom môže stáť bývalý partner mladej ženy. Adriana s Danielom H. pôsobila v spoločnej firme, v ktorej podla Obchodného registra SR boli obaja konateľmi. "Mali spolu nezhody, ich známi novinárom po útoku tvrdili, že expartner jej dlhodobo robil zle.

PROCES S KOČNEROM: V kauze zmeniek TV Markíza má ešte vypovedať Tóth, Volzová aj Repčík
28 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR


Údajne išlo o ekonomické záležitosti spoločnej firmy. Na deň, keď si útočník počkal na svoju obeť, má alibi. Bol mimo Slovenska," píše portál. Ďalej dodáva, že muž, ktorého polícia podozrievala, že môže vedieť zásadne skutočnosti o kyselinovom útoku na svoju expartnerku Adrianu, má rovnaké priezvisko ako Adam, obvinený v prípade nedovoleného ozbrojovania s Alenou Zs. a spol. v prípade Kuciak.

Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o otca so synom. Adam H. a Daniel H. okrem spoločného priezviska spájala spoločná firma. Ako sa redakcii Noviny.sk podarilo zistiť, expartner nebohej Adriany má syna, ktorého aj vek aj povolanie je totožné s obvineným Adamom H.

TV JOJ oslovila políciu so žiadosťou o potvrdenie tejto informácie. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné odpovedať na vaše otázky," odpovedalo tlačové oddelenie polície.