MEXIKO: Žena zastrelila dvoch Izraelčanov s väzbami na podsvetie
26 | 07 | 2019 I SITA

Podozrivá tvrdí, že konala z vášne, podľa polície to však mohlo byť aj vyrovnávanie si účtov medzi gangmi.


Žena v blond parochni zabila v rušnej reštaurácii v hlavnom meste Mexika dvoch Izraelčanov, ktorí mali údajne väzby na kriminálne podsvetie. Štyridsaťjedenročného Alona Azulaya a 44-ročného Benjamina Yeshuruna Sutchiho zastrelila v stredu pred očami ostatných návštevníkov, informuje spravodajský portál BBC. Pri pokuse o útek ju zadržali muži zákona, ktorým povedala, že jej konanie je činom z vášne. Polícia však v súčasnosti vyšetruje, či to skôr nebolo vyrovnávanie si účtov medzi konkurenčnými zločineckými gangmi.

Nemecko: Školáci chceli oslobodiť spolužiaka zadržiavaného na policajnej stanici
Približne 50 školákov sa vo štvrtok pokúšalo vniknúť do budovy policajnej stanice v nemeckom meste Starnberg, aby oslobodili 15-ročného spolužiaka, ktorého tam zadržiavali za opitosť a výtržníctvo. Informovala o tom v piatok agentúra... Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | TASR


Izraelské veľvyslanectvo v Mexiku uviedlo, že muži mali záznamy v registri trestov v Mexiku aj v Izraeli. Podľa izraelských médií bol Sutchi dobre známy v izraelskom podsvetí. Policajné zdroje pre spravodajský portál Ynet povedali, že neexistujú pochybnosti o tom, že si vraždy objednal niekto ďalší z Izraela.

Podozrivá žena, ktorú identifikovali ako 33-ročnú Esperanzu N., polícii povedala, že zaútočila na mužov pre zlý romantický vzťah s jedným z nich, ktorý sa začal na sociálnych sieťach. Policajti ju chytili, keď utekala z miesta činu a snažila sa zbaviť svojho prestrojenia, tvrdia miestne médiá. Polícia, ktorá vyšetruje možné väzby na pašovanie drog, obchodovanie so zbraňami a pranie špinavých peňazí, uviedla, že predpokladajú, že spolupracovala s najmenej tromi spolupáchateľmi. Pred obchodným centrom, kde sa reštaurácia nachádza, totiž ozbrojený človek postrelil a zranil policajta.

POĽSKO: Súd zakázal týždenníku Gazeta Polska šíriť nálepku proti LGBT komunite
Nálepky, na ktorých je prečiarknutá dúhová vlajka, vyvolali rozsiahle pobúrenie. Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | SITA