AKTUALIZOVANÉ: Veronika Remišová vstupuje do Kiskovej strany, okrem korupcie chce riešiť bezpečnosť
27 | 06 | 2019 I Roman Suchý

 Poslankyňa Národnej rady a bývalá predsedníčka poslaneckého klubu hnutia OĽaNO sa pridáva k vznikajúcej strane Za ľudí, ktorej lídrom je bývalý prezident Andrej Kiska. Oznámila to vo štvrtok na tlačovej konferencii. V strane sa chce podľa svojich slov venovať svojim doterajším prioritám - oblasti korupcie a bezpečnosti, ako aj práci polície a prokuratúry.


Remišová tvrdí, že na dosiahnutie zmeny sú okrem prepracovaného programu a kvalitných ľudí potrební aj lídri, "ktorí sa nebudú vzájomne hašteriť, ale budú spolupracovať, zamerajú sa na seriózny program a diskusiu s budúcimi partnermi". Slovensko tiež podľa nej potrebuje "konštruktívnu a energickú politiku s úctou k pravde, s ľuďmi v regiónoch".

MIMORIADNA SPRÁVA: Remišová opúšťa OĽaNO, spolu s ňou odchádzajú aj ďalší štyria poslanci
Poslankyňa Veronika Remišová spolu s ďalšími poslancami opúšťa OĽaNO, informuje Denník N. Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Remišová odmietla špekulácie, že by Za ľudí chcela vládnuť so Smerom-SD a potenciálnou stranou bývalého ministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera. "Viete, že som nešla do politiky, aby som skončila vo vláde so Smerom. To je absolútne neprijateľné. Garantujem, že so Smerom do vlády nepôjdeme," zdôraznila. Kiska v tejto súvislosti lídrov demokratických strán vyzval, aby uvažovali o spolupráci, komunikovali a nevysielali "jedovaté šípy", ktorými škodia len sami sebe.

Líder vznikajúcej strany zároveň kritizoval novelu zákona o volebnej kampani, ktorú vo štvrtok schválil parlament a ktorá má zaviesť finančné limity pre strany, či zrušiť tretie strany ako oprávnené subjekty viesť volebnú kampaň. Označil ju za "hanbu" a "výsmech demokracie". Je totiž podľa neho pohodlná pre politické strany, ktoré sú roky v parlamente a "zásadne limituje fungovanie a vznik nových politických strán".

FOTO: Košicami sa prehnala ničivá búrka, krúpy spôsobili značné škody
Intenzívny dážď počas niekoľkých minút vo štvrtok krátko po poludní v Košiciach a ich okolí sprevádzali krúpy. V niektorých oblastiach spôsobili aj preliačiny na autách. Čítať ďalej
27 | 06 | 2019 | TASR


K štvrtkovému prieskumu agentúry Focus, ktorá Kiskovej strane namerala 5,2 percenta, bývalý prezident uviedol, že ide o "úžasné číslo". Pripomenul, že prieskum sa realizoval len pár dní po ohlásení mena strany. "To, aké reálne sú naše šance, uvidíme začiatkom októbra," myslí si.

Remišová a ďalší štyria poslanci minulý týždeň oznámili, že nebudú v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za hnutie OĽaNO. Remišová sa zároveň vzdala funkcie predsedníčky poslaneckého klubu hnutia. Poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch.

Ak chcete vedieť o novej strane Andreja Kisku viac, prečítajte si článok uvedený nižšie.

Pozrite si prierez novou Kiskovou stranou Za ľudí. Sú tam aj ľudia s pochybnou minulosťou
Tlačová konferencia bývalého prezidenta Andreja Kisku, na ktorej predstavil svoju stranu Za ľudí, sa uskutočnila v pondelok v Banskej Bystrici, ktorú označil za "srdce krajiny". Pripomenul, že práve tu sa začalo Slovenské národné povstanie.... Čítať ďalej
17 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký