MIMORIADNA SPRÁVA: Remišová opúšťa OĽaNO, spolu s ňou odchádzajú aj ďalší štyria poslanci
18 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Poslankyňa Veronika Remišová spolu s ďalšími poslancami opúšťa OĽaNO, informuje Denník N.


Remišová dnes novinárom oznámila, že nebude kandidovať za hnutie OĽaNO Igora Matoviča v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Vzdala sa aj funkcie predsedníčky poslaneckého klubu.

Spolu s Remišovou sa rozhodli aj ďalší poslanci z klubu Obyčajných ľudí - Elena Červeňáková, Soňa Gáborčáková, Jozef Lukáč a Anna Verešová.

Poslanci dokončia júnovú schôdzu s kolegami v poslaneckom klube, keďže majú spoločné poslanecké návrhy.

NAŽIVO: Pellegrini po rozhovore s Čaputovou. Riešili aj voľbu generálneho prokurátora
Slovenský premiér Peter Pellegrini je dnes druhým hosťom v prezidentskom paláci, ktorý mal tú česť viesť rozhovor medzi štyrmi očami s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Poslanci poslali médiám vyhlásenie, kde uviedli viaceré dôvody svojho rozhodnutia.

"Na cestách po Slovensku sme sa dlhodobo stretávali s ľuďmi a sympatizantami, ktorí sa cítili zabudnutí a oklamaní a hovorili, že politikom sú dobrí len pred voľbami, keď treba zaplniť kandidátky a hodiť do urny hlas. OĽaNO existuje od roku 2011 a doteraz nedokázalo zapojiť ľudí v regiónoch do svojej činnosti a regióny sa žiadnym spôsobom nepodieľajú na spolurozhodovaní v hnutí. Ľudia v regiónoch najlepšie vedia, aké sú problémy a čo ich trápi a majú právo ovplyvňovať činnosť hnutia, za ktoré bojujú," píše sa vo vyhlásení.

VALLO IDE OBSADZOVAŤ MESTSKÉ PODNIKY: Poznáme prvé mená! (AKTUALIZOVANÉ)
Primátor Bratislavy Matúš Vallo už vie, koho navrhne na čelo mestských podnikov a organizácií Dopravný podnik Bratislava, Odvoz a likvidácia odpadu, Bratislavská vodárenská spoločnosť a Mestské lesy v Bratislave. Posledné slovo však budú mať... Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | TASR, Alexander Adamecký


Ďalej kritizujú systém straníckej politiky hnutia. Píšu, že OĽaNO síce "umožnilo vstup do politiky novým ľuďom, ale neumožnilo stať sa týmto novým ľuďom riadnymi členmi hnutia, keďže členmi hnutia nemohli byť ani samotní poslanci hnutia. Aj preto sa mnoho cenných ľudí, ktorí za hnutie kandidovali v rôznych voľbách, z OĽaNO vytratilo. Sme presvedčení, že len v jasne nastavenom a otvorenom politickom systéme sa strana môže rozvíjať a profesionálny politik systémovo pracovať."

Zatiaľ vylučujú založenie novej strany, z vyhlásenia sa dá skôr predpokladať, že sa jednotliví poslanci pridajú do už existujúcich alebo ohlásených strán.

AKTUÁLNE: Exprezident UEFA Michel Platini bol pred malou chvíľou zatknutý
Futbalová legenda a bývalý prezident UEFA Michel Platini bol pred chvíľou zadržaný vo Francúzsku. Stalo sa tak počas vyšetrovania udeľovania svetového pohára FIFA v Katare pre rok 2022. Správu priniesli pred malou chvíľou francúzske... Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Dôraz na regióny môže naznačovať možné pridanie sa k novovzniknutej strane Andreja Kisku Za ľudí."Chceme ostať verní princípom a hodnotám, s ktorými sme do politiky vstúpili. Bojovať proti korupcii a robiť konštruktívnu politiku, bez osobných urážok a osočovania, s úctou k pravde a s ľuďmi v regiónoch," uviedli vo vyhlásení.

Igorovi Matovičovi ďakujú, "že nám pomohol objaviť službu politika a jej význam pre obyčajných ľudí." Poďakovali sa aj ich kolegom v poslaneckom klube a "celému tímu za profesionálnu spoluprácu".

Ďakujeme poslancom, ktorí nás na kandidátku pozvali, ako aj našim kolegom v klube a celému tímu za profesionálnu spoluprácu. Aj naďalej budeme  pokračovať v našej snahe, aby právo a spravodlivosť na Slovensku platili pre každého rovnako.“