Rusko je stále najväčším rozptýlením od skutočných problémov
14 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

“Politici sa držia témy Ruska už niekoľko rokov v zúfalej snahe vyhnúť sa skutočným problémom a médiá ich v tom podporujú.” vyhlásil komik Graham Elwood. "Som už naozaj chorý z tohto selektívneho rozhorčenia,"


Ako dôkaz svojho tvrdenia uviedol niekoľko naliehavých problémov, ktorým sa médiá vyhýbajú. Ide o témy ako napríklad podvody demokratickej strany vo svojich vlastných primárkach v prospech Hillary Clintonovej, alebo 40 miliónov Američanov žijúcich v chudobe, na ktorých médiá vyslovene kašlú, či napríklad klimatická zmena a neochota politikov riešiť ju. Médiá do značnej miery ignorujú tieto témy a namiesto toho sa neustále upriamujú na Rusko. Dookola ho neúnavne označujú ako hrozbu, aj keď existujú oveľa väčšie hrozby, ktoré naopak ignorujú.


Neprestávajú tvrdiť, že Rusko zasahovalo do našich volieb. CIA síce nepotvrdila žiadne zasahovanie a už vôbec nie zo strany Ruska, ale médiám stačí, aby z nich urobili obrovskú hrozbu pre národnú bezpečnosť. Ale takou istou hrozbou sú potom aj malí ligoví rozhodcovia pre futbal!” posmieva sa Elwood. „Zvrhli sme každého “tyrana” krajiny, ktorá disponuje prírodnými zdrojmi, keď nám ich nechcel dať dobrovoľne! Média sa však stále tvária, že hrozbou je Rusko.


Elwooda udivuje otrocká oddanosť mediálnych inštitúcií „rozprávkam o veľkých zlých sovietoch“, o sexuálnych hračkách, ktorými rusi ovplyvňovali voľbya priateľov, ktorí ochoreli na „mediálnu chorobu Maddow“, pričom poukázal na zúfalstvo propagandistickej kampane, ktorá musí ťažiť z minulých predsudkov o „desivých Rusoch“ ako bol napríklad Černobyľ, aby aspoň zčasti podložili svoje selektívne videnie sveta. "Mám pocit, že médiá sa vracajú do môjho detstva a hovoria tou istou rečou ako vtedy," povedal Elwood.


Elwood je presvedčený, že médiám chýbala studená vojna, ktorá je ideálnou manipuláciou národa a zároveň odvracia pozornosť od skutočných problémov. „Chcete pracovať v showbiznise? Tak radšej nerobte spravodajstvo. Pozrite sa na všetky tie vojny, ktoré vedieme, pozrite sa na mzdové nerovnosti. Pozrite sa na skutočné problémy tohto sveta, tejto krajiny. Venujte sa správam, nie rozprávkam.“ rozhorčil sa Elwood.