Vo Francúzsku budú súdiť hnutie identitárov za nelegálne hliadky na hraniciach
04 | 06 | 2019 I TASR

Francúzske antimigračné hnutie identitárov Génération Identitaire a jej traja členovia pôjdu v júli pred súd pre obvinenia z budovania blokád v Alpách, ktoré mali zabrániť migrantom prekročiť hranice s Talianskom a dostať sa tak do Francúzska. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na zdroje z prokuratúry.


Francúzske hnutie identitárov na jar 2018 počas akcií na "obranu Európy" rozostavilo hliadky pozdĺž horských priesmykov na juhovýchode Francúzska s cieľom zabrániť migrantom vstúpiť do krajiny.
Vedúcemu hnutia identitárov, jeho hovorcovi, ako i ďalšej osobe, ktorá sa zúčastňovala hliadok na zastavenie migrantov, hrozia podľa prokurátorov v juhovýchodnom meste Gap jednoročné tresty väzenia a pokuta do výšky 15.000 eur.

Popredné svetové banky spustia novú kryptomenu
Skupina popredných svetových bánk na čele so švajčiarskou UBS sa chystá spustiť používanie novej kryptomeny v cezhraničnom obchode. Začatie projektu môže predstavovať novú etapu v prijímaní technológie blockchain, teda databázy, ktorá sa používa... Čítať ďalej
04 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová, Wall Street Journal


Vlani v auguste Francúzsko ako odpoveď na masívny prílev utečencov v roku 2015 sprísnilo azylové a imigračné zákony. Podľa vyjadrení vlády nové zákony urýchľujú vybavovanie žiadostí o azyl a zároveň zabezpečujú "kontrolovanú imigráciu". Ich kritici však tvrdia, že utečencom sťažujú príchod do Francúzska a na základe nich môžu byť navyše poslaní späť do krajín, kde prebieha vojna alebo panuje bieda.