“Prípad je uzavretý!” píše Trump. “Muellerovou správou sa nič nemení.”
29 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Prezident Donald Trump na svojom Tweeteri napísal, že „nič sa nezmenilo“ po správe zvláštneho vyšetrovateľa kauzy “Rusko”, Roberta Muellera. Prezident vyhlásil, že „prípad je uzavretý“.


„Muellerovou správou sa nič nemení,“ píše Trump. „Ak boli dôkazy nedostatočné, je v našej krajine človek nevinný. Prípad je uzavretý! Ďakujem."



Takmer dva mesiace po odvzdaní svojej záverečnej správy o vyšetrovaní Donalda Trumpa a jeho údajných väzieb na Rusko, prišiel zvláštny zástupca Ministerstva spravodalivosti USA, Robert Mueller so svojim prvým verejným vyhlásením. Mueller formálne ukončil svoje vyšetrovanie a oznámil, že k svojim záverom nevydá žiadne ďalšie vyhlásenia. V písomnej správe povedal, „hovorím sám za seba.“


Muellerova záverečná správa nepriniesla žiadny dôkaz o tom, že by mal Trump akékoľvek väzby na Rusko, počas volieb v roku 2016. Rovnako priniesla aj nedostatočné dôkazy o tom, že by prezident akokoľvek maril jeho vyšetrovanie. Mueller však oponuje, že správa však zároveň ani nepotvrdzuje, že sa tak skutočne nestalo, avšak odmieta obviniť prezidenta zo zločinu, pretože tento krok by bol podľa neho „protiústavný“.