Slavěna Vorobelová: Fašisti a liberáli chcú ovládnuť Slovensko. Nedovoľme to!
24 | 05 | 2019 I Slavěna Vorobelová



Úsmev na tvári, zmierlivý slovník a normálne oblečenie z fašistu normálneho človeka neurobí.


Vnútorne zostáva stále tým, čím bol, jeho názory sa nezmenili, len sa pretvaruje a snaží pôsobiť ako prijateľná politická alternatíva.


Myslím tým Mariana Kotlebu a jeho partičku z ĽSNS. Nie je to tak dávno, čo pochodovali v uniformách ulicami, skandovali rôzne nacistické heslá či dokonca na ulici útočili na nevinných ľudí. Aj keď cudzincov. Ale hádzať kamene do matky s deťmi je neprijateľné, nech má akukoľvek farbu pleti či vierovyznanie.


Dnes si títo ľudia s fašistickými názormi užívajú oslovenie pán poslanec (interne VODCA), berú slušné platy a snažia sa tváriť prijateľne.


Zmenili sa však?


Nie, stále sú to tí istí, ktorí pochodovali v uniformách a kanadách ulicami, pričom aj dnes nezabudajú na fašistický pozdrav “NA STRÁŽ”. Stále sú to ľudia s popleteným rebríčkom hodnôt bez súcitu a znalostí histórie. Zabúdaju či úmyslene prehliadajú hrôzy, ktoré fašizmus Európe priniesol. Zabúdajú na milióny obetí, ktoré museli naši predkovia priniesť, aby porazili toto zlo. Zjavne na to, čo reprezentuje a aké hodnoty vyznáva ĽSNS zabúdaju aj ľudia. Ich podpora v prieskumoch stúpa.


Áno, ľudia sú právom znechutení z politiky a z toho, kam sa naša spoločnosť dostala. Sú aj myšlienky a názory tejto strany, s ktorými sa dá súhlasiť. Ich postoj k migrácii či LGBTI je zväčša v poriadku. Treba ich však posudzovať komplexne a hlavne nezabúdať na minulosť a nie tak dávne historické fakty, ktoré sú nespochybniteľné.


Nedovoľme, aby sa história a jej hrôzy zopakovala. To nie je určite strana, ktorá by dokázala našu krajinu niekam posunúť a ochránila by nás pred liberálným zlom, ktoré hlasne kričí.


Čo je horšie?


Fašistické alebo liberálne zlo? Oboje je pre normálnych ľudí predsa neprijateľné!





(Autorka je predsedníčka strany NÁRODNÁ KOALÍCIA)


Polícia obvinila Mizíkovho advokáta Poláka z extrémizmu
Polícia obvinila právnika Františka Poláka z extrémizmu, vyšetrovateľ ho navrhuje vziať do väzby. Poláka tento týždeň zadržali počas akcie Plukovník v súvislosti s trestnými činmi extrémizmu. Čítať ďalej
24 | 05 | 2019