Andrej Gmitter: Nechcem, aby mamička rodila niekde na poľnej ceste 70 km od pôrodnice
22 | 05 | 2019 I Andrej Gmitter

Zdravie je by malo byť pre nás to najcennejšie. Hovorí sa, že zdravie si za peniaze nekúpite a práve preto by mal každý z nás mať zabezpečenú zdravotnú starostlivosť. Starostlivosť, ktorá však bude na vysokej, európskej úrovni a kde budú zdroje z európskych peňazí nasmerované do regiónov a nie len jedného centra.


O vytvorenie takýchto podmienok by sa mala postarať práve Európska únia. A ona sa aj o to snaží. Problémom je, že my tu na Slovensku míňame tieto peniaze na veci, ktoré zdravie nijak neovplyvnia.

Často krát sa stretávame so zanedbanými nemocnicami, v ktorých sú poväčšinou nedôstojné podmienky. Tento problém musíme spoločnými silami napraviť. Napraviť tak, že definujeme to, čo potrebujeme zafinancovať z európskych peňazí. Je to naša domáca úloha v politike európskych záležitostí. Túto vetu som opakoval celú volebnú kampaň.

Andrej Gmitter: V sociálnej politike musí Európska únia slúžiť občanom, a nie občan Európskej únii
17 | 05 | 2019 | Andrej Gmitter


Vybudovanie zdravotníckych stredísk v strediskových obciach sú takmer nevyhnutnosťou. Postaršie generácie by nemali byť odsúdené na pomoc druhých pri obyčajnej návšteve lekára. Seniori majú právo na to, aby mohli navštíviť pediatra, zubára či obvodného lekára bez akýchkoľvek komplikácii. Aj to je jedným z mnoho dôvodov, prečo by som sa mal stať vaším europoslancom.

Andrej Gmitter: Rozvoj turizmu a cestovného ruchu má aj európske riešenie. Pozrite si aj video
Potenciál Európskej únie pochádza najmä z ľudí. Vznik podnikateľských inkubátorov by mal byť v dnešnej dobe samozrejmosťou. Ak sa bude aj naďalej prehlbovať priepasť medzi bohatými a chudobnými, stredná vrstva zanikne. Čítať ďalej
20 | 05 | 2019 | Andrej Gmitter


Regionálne verejné zdravotníctvo by malo byť kvalitnou dostupnou službou, rovnako a sociálno-zdravotné služby. Dnes vidíme len to, že hŕstka firiem si kúpila regionálne nemocnice. Výsledkom je rušenie pôrodníc po Slovensku lebo sa to "neoplatí".

Bol som ten, kto otvoril kauzu rušenia pôrodnice vo Svidníku, v europarlamente budem ten , ktorý tento problém aj so svojimi kolegami bude riešiť. Stámilióny, ktoré pritiekli z eurofondov do slovenského zdravotníctva za posledné roky nemali skončiť tak, že mamička bude rodiť niekde pri okraji poľnej cesty lebo najbližšiu pôrodnicu ma 70 km od miesta bydliska.

Andrej Gmitter: Naše školstvo? Všetci to vieme, no nič sa s tým nerobí
Všetci to vieme, no nič sa s tým nerobí. Žiaci nie len na Slovensku strácajú záujem o odborné vzdelávanie a prípravu. Školám a zamestnávateľom chýba aspekt spolupráce, na ktorý kladie EÚ v iných sférach až príliš veľký... Čítať ďalej
18 | 05 | 2019 | Andrej Gmitter (PR článok)

Druhou veľkou témou vo verejnom zdravotníctve je kvalita potravín na Slovensku.


Európska únia by mala zabezpečiť, aby kvalita potravín v supermarketoch rástla, aby sme na pultoch nenašli druhotriedne potraviny.

Veď my všetci sme Európania, prečo by mal mať teda niekto prístup ku kvalitnejším potravinám a iní nie? To nedáva zmysel. Veď za ne platíme rovnako ako v Rakúsku, ale kvalitou sú tieto produkty niekde úplne inde.



Volám sa Andrej Gmitter a som pripravený bojovať za silný hlas Slovenska v Bruseli.