MIMORIADNA SPRÁVA: Trump oznámil, že USA odstupuje od Medzinárodnej zmluvy o obchode so zbraňami
26 | 04 | 2019 I Imrich Kovačič

Americký prezident Donald Trump oznámil, že jeho administratíva zastaví ratifikáciu medzinárodnej Zmluvy o obchode so zbraňami (ATT) a odstupuje od nej. Trump zmluvu OSN nazýva „zavádzajúcou“ a označil ju za hrozbu americkej slobody.


OSN čoskoro obdrží „formálnu správu o odmietnutí tejto zmluvy zo strany USA“ povedal Trump dnes na konferencii Národnej asociácie zbraní (National Rifle Association / NRA) v Indianapolise v štáte Indiana.„Práve teraz, pred množstvom svedkov, posielam správu v ktorej žiadam Senát, aby prerušil proces ratifikácie zmluvy a vrátil mi ju do Oválnej pracovne, kde ju na dobro zruším."





Medzinárodná zmluva OSN o obchode so zbraňami, označovaná skratkou ATT je multilaterálna dohoda o kontrole zbraní, ktorá reguluje medzinárodný obchod so zbraňami. Zmuva vstúpila do platnosti koncom roku 2014 a ratifikovalo ju už viac ako 100 štátov, zatiaľ čo ďalších 34 štátov ju síce podpísalo, ale ešte neratifikovalo.
Komentár Lindy McQuaig: K jadrovej vojne sme veľmi blízko, médiá to napriek tomu ignorujú
Tiež som zvedavá na Muellerov report, daňové priznanie Donalda Trumpa a komentáre Jody Wilson-Raybouldovej. Problém ale je, že sa medzi týmito "kecami" nenájde žiadny priestor na správy o tom, že možnosť rozpútania jadrovej vojny je dnes "vyššia,... Čítať ďalej
26 | 04 | 2019 | Linda McQuaig