Komentár Slavěny Vorobelovej: Vojna medzi slušnými a slušnejšími začala
13 | 02 | 2019 I Slavěna Vorobelová
Volebná kampaň je v plnom prúde a s ňou prichádzajú liberálne machinácie, tak ako ich všetci poznáme. Mediálna manipulácia, zákulisné dohody, prikrášlené prieskumy či diskreditačné kampane. To všetko nám priniesli naši „slušní“ liberáli zo západu.

Po víkendovej snahe zdiskreditovať Štefana Harabina v TV Markíza sa však nestačíme diviť situácii v radoch samotných liberálnych strán. Tie začali vyvíjať nátlak na Zuzanu Čaputovú, aby sa vzdala v prospech Roberta Mistríka, keď posledné prieskumy začali ukazovať zmenšujúci sa rozdiel medzi podpredsedníčkou Strany Progresívne Slovensko a „nezávislým“ kandidátom.

Rozdiel, ktorý je momentálne na úrovni štatistickej chyby, prinútil vystúpiť lídrov SAS a OĽaNO v prospech Mistríka a de-facto tým demaskovať jeho „nadstranníckosť“. Samozrejme, ich zúfalosť je na mieste, keďže po roku intenzívnej kampane platenej zrejme z ich financií je ich kandidát v priebehu pár týždňov vymazaný jeho politickým béčkom.

O úspechu pána Mistríka svedčia aj jeho prirovnania k destilovanej vode, ktorú svojím nijakým vystupovaním naozaj pripomína. O jednotnosti liberálneho bloku svedčí máločo tak, ako vyostrujúci sa konflikt Čaputová-Mistrík. Tak, ako o psychickom zdraví lídrov OĽANO a SAS, keď pri plnom vedomí dokážu vyzývať kandidátku Progresívcov, aby sa vzdala v najlepšej forme.

Bude samozrejme veľmi zaujímavé sledovať, ako sa alternatíva voči súčasnej vláde osvedčí v tejto situácii a či náhodou liberálna alternatíva pri tomto spore nehľadí do hlbokej jamy, na dne ktorej ju čaká rovnaký osud ako po posledných takmer 10 rokov.

Ak teda chce niekto vidieť ako bude vyzerať Slovensko pod taktovkou liberálov, nech sa teraz dobre pozerá. Ich voliči si neváhajú vzájomne nadávať, akoby sa pomýlili, že sú na stránke Zomri, či ich lídri proti sebe používajú intrigy, ktoré by ste určite nečakali pri kandidátoch tvrdiacich o sebe, že sú v podstate spolu-kandidáti.

Ak je toto definícia spolupráce, tak sa máme na čo tešiť po prípadných vyhratých voľbách a novom vládnom zoskupení. Žeby slušní a slusnejší začali vojnu v priamom prenose?!