Pre inauguráciu prezidenta budú v Bratislave dopravné obmedzenia
11 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

S dopravnými obmedzeniami treba rátať v Bratislave v súvislosti so sobotňajšou (15. 6.) inauguráciou prezidenta SR. Týkať sa budú najmä Starého Mesta, Devína a diaľničného obchvatu Bratislavy D1 a D2. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Z okolia Reduty bude podľa polície od 7.00 h do približne 13.30 h cestná premávka vrátane električiek úplne vylúčená z Jesenského ulice, Mostovej ulice, Námestia Ľ. Štúra a Rázusovho nábrežia. Staromestská ulica bude od 12.30 h do asi 15.30 h obojsmerne uzavretá od Mosta SNP po Hodžovo námestie. "Zjazd bude umožnený z Mosta SNP v smere z Petržalky na Vajanského nábrežie a výjazd na Most SNP bude z nábrežia v smere do Petržalky," priblížil hovorca.

Szeiff dodal, že k čiastočným obmedzeniam dôjde v čase od 16.30 h približne do 18.00 h aj na diaľničnom obchvate v úseku Letisko Milana Rastislava Štefánika po križovatku diaľnic D2/D4. Obmedzenia budú podľa aj v blízkosti hradu Devín, Bratislavského hradu, ako aj Štefánikovej mohyly.

Na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky budú dohliadať hliadky dopravnej polície. Policajti zároveň vyzývajú cyklistov k zvýšenej ohľaduplnosti a vodičov k využitiu alternatívnych trás.

V sobotu sa v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave ujme prezidentského úradu zvolený prezident SR Peter Pellegrini. Prezidentke Zuzane Čaputovej uplynie mandát 15. júna.

Robert Kaliňák sa pýta! Čo ste presne čakali? Že sa Robert Fico ospravedlní za vás?
"Prosím vás a čo ste presne čakali? Že sa Robert Fico ospravedlní za vás? Za VÁŠHO politického sympatizanta, ktorý si zobral VAŠE slová ako motív a šiel odstrániť VAŠU hlavnú politickú prekážku štyrmi 9 milimetrovými argumentami? Tak pardon, ale... Čítať ďalej
06 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik