DO MATKY DVOCH DETÍ VRAZIL CYKLISTA! Bojuje o život, prišla o časť lebky. ŠOKUJÚCA reakcia vinníka
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila aj rodinka s dvomi deťmi. Ivku (42) zrazil cyklista na lesnej cestičke, čo jej spôsobilo vážne zranenia. Rodina prosí o finančnú pomoc, informuje portál regiony.sk.

Nehoda sa stala začiatkom apríla na lesnej cestičke neďaleko Spišskej Novej Vsi, po ktorej sa manželia prechádzali. “Predstavte si obyčajnú krásnu slnečnú nedeľu a vy vezmete svoju manželku na prechádzku. Presne to spravil môj brat Marek, keď chcel stráviť krásnu nedeľu so svojou ženou Ivkou,” uvádza jeho sestra na sociálnej sieti.

Prechádzka sa zmenila ale na drámu. Cyklista v plnej rýchlosti narazil do Ivanky. “Áno, každý si povie „bicykel“. A presne vtedy začal jej a náš spoločný boj,” uvádza ďalej.

Operácia lebky

Zrážka s bicyklom spôsobila Ivke vážne zranenia. Po hospitalizácii v nemocnici v Spišskej Novej Vsi sa rodina dozvedela smutnú správu. Výsledky CT vyšetrenia ukázali krvácanie do mozgu.

Okamžite nasledoval prevoz vrtuľníkom do Košíc na Neurochirurgickú kliniku. “Na Ivanu čakal špičkový tím pripravený na operáciu mozgu,” upresňuje ďalej. Pri operácii museli lekári odobrať časť kosti z lebky. Po operáciách nastali ale komplikácie, ktoré sprevádzal aj zápal pľúc.

Ivanka sa momentálne stále nachádza na JIS na neurologickom oddelení v Levoči. Napriek snahe lekárov je jej stav stále vážny. “Ivka potrebuje 24h starostlivosť, je ležiaca, odkázaná na pomoc iných. Táto liečba predstavuje beh na dlhé trate. Časom ju bude čakať ďalšia operácia, kde jej tu odobratú kosť vrátia naspäť do lebky,” opisuje aktuálny stav mamy dvoch detí.

Pri Skalici sa údajne pohybuje medveď. Polícia to zatiaľ nepotvrdila
V rekreačnej oblasti v Skalických horách sa pohybuje samec medveďa hnedého. Fotopasca zachytila medveďa v Častkove pred dvomi týždňami. V utorok (4. 6.) boli nájdené stopy v oblasti Hrubého Rinku. Existuje predpoklad, že ide o toho istého jedinca,... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Rodina prosí o pomoc

Operáciami to ale neskončí a rodina už teraz vie, že Ivanka bude potrebovať adekvátny rehabilitačný pobyt, ak chce, aby nastali nejaké zlepšenia. Rodina si už zistila, že najbližšie zariadenie, ktoré by im mohlo pomôcť je Levita v Lehniciach. Cena liečby sa ale pohybuje v tisíckach eur. “Nevraviac o tom, že 10 dní nie je ani zďaleka v Ivkinom prípade postačujúca doba. Bude potrebovať viac rehabilitácii za sebou,” upresňuje ďalej detaily ďalšej liečby.

Rodina prosí preto o finančnú pomoc na liečbu: “A tu začína naša prosba k vám všetkým. Pre niekoho je 5€ dobrá káva a koláč, no pre nás to bude pomoc zabezpečiť Ivke adekvátnu starostlivosť. Pre rodinu s dvomi deťmi je táto liečba nákladná a preto prosíme každého, kto môže prispieť aj symbolických 5€, budeme vám nesmierne vďační.” Peniaze je možné poslať na transparetný účet, ktorý bude spravovať manžel Marek.


Vyjadrenie cyklistu je šokujúce

K incidentu sa vyjadrila aj polícia. “Cyklista predpokladal, že chodkyňa odbočí k druhému chodcovi, ktorý bol napravo od nej, a začal ju obiehať z ľavej strany. Rýchlosť svojej jazdy však neprispôsobil svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a časťou bicykla narazil do chodkyne. Podľa prvotnej predbežnej správy utrpela chodkyňa zranenia s predpokladanou dobou liečenia 35 dní,” informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová.

Šokujúce bolo aj vyjadrenie cyklistu, prečo nebrzdil a nepokúsil sa tak zabrániť tvrdej zrážke. “Povedal, že on sa bojí brzdiť na takých kameňoch, že aby nespadol,” dodal manžel pre portál noviny.sk.

Obvinenie zatiaľ nebolo vznesené. “Vzhľadom na naďalej prebiehajúce úkony, vyšetrovanie tejto dopravnej nehody ukončené nebol a nebolo ani vznesené obvinenie žiadnej osobe,” objasnila hovorkyňa ďalej.

Attila Végh o kauze sponzori: UROBIL BY SOM TO ZNOVA! Traja odišli, desiati prišli
Meno Attilu Végha sa v poslednom čase do povedomia širokej verejnosti dostal skôr tým, že jeho reklamní partneri s ním rozviazali zmluvy kvôli jeho politickému názoru. Slovenský MMA bojovník totiž verejne podporil Petra Pellegriniho v boji o post... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik