ZLODEJ sa vlámal do domu, hoci sa v ňom svietilo! Narazil priamo na majiteľku!
02 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Obec varuje pred zlodejom, ktorý sa vkradol do rodinného domu. Nezľakol sa ani rozsvietených svetiel a vyrušila ho samotná majiteľka domu. Vyjadrenie nám poskytla samotná starostka obce.

Obec Betlanovce, v okrese Spišská Nová Ves, na sociálnej sieti zverejnila varovanie pre obyvateľov. Po ich obci sa má pohybovať zlodej, ktorý vyčíňal v stredu 01. mája 2024. Dnes 1.5.2024 v noci o 1:00 hod. zlodej vošiel do rodinného domu v Betlanovciach a odcudzil majiteľovi osobné veci. Vyzývame občanov k ostražitosti a ochrane svojho majetku. Prosíme o zdieľanie tohto varovania,” uviedli na sociálnych sieťach.

Podľa starostky obce Betlanovce, Slávky Kremnickej, je toto zatiaľ prvý evidovaný prípad v obci, že sa zlodej dostal priamo do domu. Zlodejov vo svojej obci veľa nemajú, evidujú ešte jeden prípad o pokus vlámania. “Jeden prípad evidujeme, že sa chcel niekto vlámať do rodinného domu – avšak cez vchodové dvere neprešiel (boli poškodené),” uviedla starostka pre Regióny.sk.

Starostka ale dodáva, že zlodej sa vlámal do domu, kde sa svietilo. Vyrušila ho dokonca samotná majiteľka nehnuteľnosti. ” Je pravda, že v obci máme obmedzené svietenie verejného osvetlenia v noci (o 24.00 hod. vypíname). V tomto prípade si myslím, že by ani toto zlodeja neodradilo, pretože v rodinnom dome sa v noci svietilo a on tam vošiel. Majiteľka domu počula, že sa niekto pohybuje po dome a zlodeja vyrušila,” dodala starostka.