TOĽKO KLAMSTIEV, ČO O NÁS EURÓPE PROGRESÍVCI NAKECALI! Naozaj neuveríte
01 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Aké prekvapenie! Na Slovenko je všetko normálne! Spisovateľ Jozef Banáš sa nikdy netajil tým, že je vlastenec. Nemá problém hovoriť o svojom pozitívnom vzťahu k Slovensku, k slovenským tradíciám a slovenské historické osobnosti popularizuje cez svoje knihy. V slovenskom bývalom mainstreame teda na ružiach ustlané určite nemá, no o to živšie komunikuje so zahraničnými médiami. K tým sa zo Slovenska dostávajú veľmi zdeformované informácie, ktoré o Slovensku neposkytujú reálny obraz. 

Stretol sa aj s Ernestom Massimettim – talianskym spisovateľom a novinárom, ktorý sa vo svojej tvorbe sústredí na východnú Európu a Kaukaz. Banáš na Facebooku píše, že Massimettiho vníma, ako novinára, hľadajúceho pravdu. V tejto súvislosti však pripomína, že tá nie je pohodlná každému médiu. Každopádne ale s Massimettim hovoril aj o talianskych koreňoch nášho novo zvoleného prezidenta, ale poopravil mu aj jednostranne podávaný obraz o Slovensku médiami bývalého mainstreamu a opozíciou.

Objektívne informácie

„​Vždy sa poteším, keď mám možnosť pozhovárať sa s pozorným a objektívne informácie hľadajúcim novinárom. Či už je z domova, alebo spoza hraníc. Po rozhovore zvedavo čakám, čo z nášho rozhovoru novinár uverejní, alebo lepšie povedané, čo mu dovolia uverejniť,“ napísal Banáš po stretnutí.

Hostia vo víkendových diskusných reláciách: MARKÍZA OPÄŤ NIČ. VYZERÁ TO VÁŽNE!
Predstavitelia koalície sa už takmer pred dvomi týždňami na koaličnej rade zhodli na tom, že nebudú prijímať pozvanie do politickej diskusie TV Markíza, kde reláciu nevedie moderátor, ale progresivistický aktivista Michal Kovačič. Majú na to plné... Čítať ďalej
20 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Čo mu dovolia? Veď u nás je sloboda slova...

„Pražskej spravodajkyni nemeckej televízie a rozhlasu ARD Marianne Allweiss asi veľa z nášho predvolebného rozhovoru uverejniť nedovolili, alebo možno sa sama rozhodla z nášho viac ako hodinového rozhovoru vedeného v nemčine neuverejniť nič. Môj pohľad na voľby očividne nezapadal do jej pohľadu a viac menej mi bolo jasné, že moje slová sa k nemeckému poslucháčovi nedostanú,“vysvetľuje Banáš poznámku o tom, čo je dovolené uverejniť.

Ale k Massimettimu...

„Inú atmosféru malo moje pondelkové stretnutie s talianskym novinárom doktorom Ernestom Massimettim. Skúsený muž kládol zmysluplné a korektné otázky, dopĺňal si informácie získané z rôznych zdrojov. Zhovárali sme sa o súčasnej situácii na Slovensku, o politike vládnej i opozičnej, o nedávnych voľbách prezidenta, potešil sa, že Slovensko bude mať prezidenta s talianskymi koreňmi. Vyslovil presvedčenie, že jedna z prvých návštev Petra Pellegriniho povedie do jeho pravlasti,“ zhrnul Banáš stretnutie.

Facebook / Jozef Banáš | Jozef Banáš a Ernesto Massimetti

Aké prekvapenie! Na Slovenko je všetko normálne!

Po takmer dvojhodinovom rozhovore Ernesto skonštatoval, že Slovensko je normálne fungujúca krajina a zlý obraz, ktorý v zahraničí máme je očividne vytváraný jednostrannými zdrojmi z mainstreamových médií.Usmieval sa nad mojim hodnotením situácie, ktoré bolo, podľa jeho slov, diametrálne odlišné od informácií, ktoré dostal v bratislavských kaviarenských kruhoch. Vyslovil som presvedčenie, že si sám urobí o našej krajine objektívny obraz,“ konštatuje Banáš a na záver Massimettimu poďakoval za záujem o Slovensko a požiadal ho písať nie len rozumom, ale aj srdcom.

A my veríme, že sa v najbližšej budúcnosti dočkáme článku v talianskej tlači, ktorý Slovensko konečne vykreslí v pravdivých farbách.

Prvý máj pozdravia v obci Dojč opäť retro oslavami (FOTO)
V obci Dojč v okrese Senica si už 11. rok pripomenú 1. máj retro oslavami. Podujatie plné mávadiel, pionierskych šatiek a v duchu hesla Proletári všetkých krajín, spojte sa! sa začne v centre obce popoludní. Odštartuje ho neodmysliteľný prvomájový... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik